Cena americkej ropy WTI klesla na najnižšiu hodnotu takmer za 6,5 roka

NETKY.SK • 14 August 2015, 14:09 • 2 min
Cena americkej ropy WTI klesla na najnižšiu hodnotu takmer za 6,5 roka

LONDÝN - Cena americkej ropy WTI zaznamenala dnes pokles takmer na 6,5-ročné minimum, keď vysoké zásoby komodity a čiastočná odstávka rafinérií v USA zvýšili obavy, že súčasné presýtenie trhu s ropou sa ešte zvýši.

slovakia

left justify in out

Nervozitu stupňujú aj správy z Číny o devalvácii národnej meny, ktoré signalizujú, že vláda sa obáva ďalšieho spomaľovania ekonomiky. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

 

Už vo štvrtok 13. augusta sa cena WTI prepadla viac než o 3 %, keď ju nadol stiahli informácie, že zásoby ropy v kľúčovom ropnom uzle v Cushingu (Oklahoma) za predchádzajúci týždeň prudko vzrástli.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v septembri klesla v priebehu dnešného dňa na 41,35 USD (37,22 eura) za barel (159 litrov). To je najnižšia hodnota od 4. marca 2009. Do 12.40 h SELČ sa zotavila na 42,13 USD/barel, čo v porovnaní so štvrtkovou uzávierkou predstavuje pokles o 10 centov.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent so septembrovým kontraktom (dnes vyprší) dosiahla 49,21 USD/barel a drží sa tak približne na úrovni, na ktorej uzatvorila v predchádzajúci deň. Tohtoročné minimum v prípade ceny Brentu predstavuje 45,19 USD/barel a bolo zaznamenané v januári.

(1 EUR = 1,1109 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies