Celulitída z traumy z detstva?

NETKY.SK • 20 November 2013, 15:06 • 2 min
Celulitída z traumy z detstva?

BRATISLAVA – Žiadny alkohol,prejedanie a nedostatok pohybu. Za celulitídu môže niečo celkom iné. Pokiaľ ňou trpíte ako jedna z mnoho žien, príčinu hľadajte u psychológa, podľa tvrdenia venezuelskej vedkyne.

slovakia

left justify in out

Tiež vám teplé počasie okrem radosti spôsobuje nepríjemné pocity z toho, že vaše pomarančové pozadie nevyzerá najlepšie? Venezuelská psychologička radí zahodiť zoštíhlujúce nohavičky, všetky krémy či masážne kefy. Podľa Marthy Sanchezovej Navarrovej je totiž príčina nepeknej hrudkovitej kože psychická trauma, a nie nedostatok pohybu a s tým súvisiaci zlý krvný obeh.

Navarrová tvrdí, že si v sebe nosíme negatívne emócie z detstva vo forme rôznych symptómov a celulitídu môže spustiť napríklad, keď sme boli v detstve často napomínaní a museli sme dodržiavať príliš prísne pravidlá. Potláčaná kreativita vraj nezanecháva jazvy iba na duši, ale aj na tele a tie už sú viditeľné.

Že psychická a fyzická stránka človeka spolu súvisia o tom niet pochýb. A človek nemusí byť ani psychológ, aby dospel k záveru, že príliš veľa starostí a stresu spôsobuje vrásky na tele. Aj tak je ale Navarrovej teória odvážna. Stále totiž platí, že za celulitídu môže zlá strava: najmä mnoho soli, sacharidov,nedostatok vlákniny,fajčenie a nedostatočné množstvo tekutín – týmto je dobré sa riadiť. No už je menej overené, či za celulitídu nemôžu hormóny, najmä estrogén, inzulín, prolaktín a tiež gény, ale s tým nič nenarobíme.

Ženy, ktoré sa chcú svojej pomarančovej kože zbaviť, by mali dodržiavať zdravý jedálniček a pravidelne cvičiť, to tvrdia odporcovia Navarrovej teórie, aj keď aj oni priznávajú, že stres je nepriamou príčinou, pretože s ním súvisí napríklad priberanie. Na otázku, či za celulitídu môže trauma z detstva dostane odpoveď až keď sa dôkladne preskúma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies