Celtic za nevhodný transparent zaplatí pokutu 50-tisíc eur

NETKY.SK • 14 December 2013, 08:32 • 2 min
Celtic za nevhodný transparent zaplatí pokutu 50-tisíc eur

PARÍŽ - Celtic Glasgow zaplatí pokutu 50 000 eur za transparent, ktorý považovala Európska futbalová únia (UEFA) za neprípustný.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia v Celtic Parku zobrazili počas novembrového stretnutia Ligy majstrov s AC Miláno (0:3) historickú postavu Škóta Williama "Statočného srdca" Wallacea a írskeho republikána Bobbyho Sandsa, ktorý zomrel v roku 1981 vo väzení po protestnej hladovke. Ďalšie pútače obsahovali výroky: "Terorista alebo rojko?" a "Krutý či statočný?" Duel sa konal len pár hodín po tom, ako škótski nacionalisti zverejnili návrhy pred budúcoročným referendom o nezávislosti. Pravidlá UEFA zakazujú politické alebo ideologické odkazy na štadiónoch, skupina priaznivcov zodpovedná za transparenty sa hájila tvrdením, že išlo o futbalovo motivovanú správu.

Celtic už predtým potrestal 128 fanúšikov preventívnym zákazom vstupu na všetky jeho domáce i "vonkajšie" stretnutia, po tom, čo minulý piatok počas duelu s Motherwellom hádzali na trávnik svetlice a dymovnice. Polícia v súvislosti s týmto správaním zatkla piatich ľudí. 

UEFA ďalej pokutovala nemecký klub Eintracht Frankfurt sumou 70 000 eur za vyčínanie fanúšikov počas zápasu Európskej ligy s francúzskym tímom Girondins Bordeaux 28. novembra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies