Celta pribalila Barcelone štyri góly, Luis Enrique: Hrali skvele

NETKY.SK • 24 September 2015, 09:57 • 2 min
Celta pribalila Barcelone štyri góly, Luis Enrique: Hrali skvele

MADRID - Futbalisti FC Barcelona stratili v stredu prvé body v novom ročníku španielskej La Ligy. Na ihrisku doteraz najväčšieho prekvapenia súťaže Celty Vigo inkasovali štyri góly a po senzačnej prehre 1:4 sa prepadli z postu lídra až na piate miesto tabuľky. Na čele sú bez prehry trinásťbodoví Realu Madrid, Celta a Villarreal, o bod menej majú Atletico Madrid a Barcelona.

slovakia

left justify in out

"Nezostáva nám nič iné ako súperovi zablahoželať. Hrali naozaj skvele," povedal po nevydarenom vystúpení na Estadio Balaidos vo Vigu kouč obhajcu titulu z Barcelony Luis Enrique. "Vždy lepšie prijmem prehru od tímu ako je Celta, ktorý hrá čisto a bez zbytočných trikov. Domáci chceli hrať futbal a podali výborný výkon. Ich kvalita bola jasne zreteľná."

 

Demolácia Kataláncov odštartovala po necelej polhodine hry, keď sa v priebehu štyroch minút strelecky presadili bývalý hráč "Barcy" Nolito a po ňom aj Iago Aspas. V 56. minúte Aspas zvýšil už na 3:0 a hoci Neymar po skvelom vysunutí od Lionela Messiho desať minút pred koncom vykresal iskierku nádeje pre hostí, ich prehru definitívne spečatil striedajúci Švéd John Guidetti.

 

"Sú dni, keď je súper jednoducho lepší. Dokázali získavať lopty, vyhrávať osobné súboje. Nedali nám šancu. Tu nepomôžu žiadne výhovorky, jednoducho nás zdolali zaslúžene," priznal pre španielske médiá obranca Barcelony Javier Mascherano.

 

Nemecký brankár katalánskeho klubu Marc-Andre ter Stegen tak už štvrtýkrát v tejto sezóne inkasoval v jednom zápase štyri góly. Predtým sa mu to stalo v súboji o európsky Superpohár proti FC Sevilla (5:4 pp) i v prvom zápase španielskeho Superpohára na ihrisku Athletica Bilbao (0:4).

 

Celta vstúpila do sezóny skvelým spôsobom a aj vďaka peknému futbalu je aktuálne na druhom mieste tabuľky, keď v piatich dueloch stratila iba bod za domácu remízu 3:3 s Las Palmas. "Vážime si futbal. Hráči dnes potešili publikum nádherným zápasom. Najviac ma teší to, akým spôsobom sme vyhrali," povedal argentínsky kouč Celty Eduardo Berizzo, ktorý v minulej sezóne priviedol svojich zverencov na ôsme miesto tabuľky a v tejto je jednoznačným cieľom vybojovanie si európskej miestenky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies