Celosvetová súťaž o milión dolárov sa začala, Slovensko reprezentuje ecoheart

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 16:07 • 2 min
Celosvetová súťaž o milión dolárov sa začala, Slovensko reprezentuje ecoheart

BRATISLAVA - Chivas VENTURE každoročne investuje milión dolárov do ľudí, ktorí prinášajú pozitívne zmeny pre lepšiu budúcnosť. Tento rok sa reprezentantom Slovenska stal unikátny projekt ecoheart, ktorý vytvára svoje produkty s určitým cieľom.

slovakia

left justify in out

Skupina priateľov si v roku 2014 uvedomila, že chce niečo v našej krajine zmeniť. Rozhodli sa vytvárať jednoduché ekologické produkty, ktoré rešpektujú životné prostredie, a darovať 10% z predaja neziskovým komunitným projektom. Vybrali sa smerom každodenných malých vecí. Ich pilotným produktom je drevená zubná kefka, ktorá je recyklovateľná.

 

Za posledné tri roky sme vďaka kefkám podporili viac ako 15 projektov a rozdali viac ako 9 000 eur, “ spomína Roman Kovács, zakladateľ spoločnosti.

 

Kefárenský biznis kedysi na Slovensku prekvital . Už za čias Rakúsko-Uhorska produkovali bratia Grunenbergovci rôzne kefky v Bratislave. Neskôr na ich mieste vznikla kefárenská spoločnosť Cosmos, ktorá v 90. rokoch zanikla.

 

Cieľom tohto projektu je oživiť priemyselnú výrobu zubných kefiek na Slovensku. Odkúpením unikátnych strojov a ich renováciou chcú podporiť lokálnu výrobu a využívať tak všetky materiály zo Slovenska a najbližších krajín.

 

“Podarilo sa nám získať niektoré historické stroje a momentálne ich renovujeme. Čoskoro spúšťame výrobu na ktorú sa môže prísť pozrieť ktokoľvek," vraví Štefan Maceják, jeden z majiteľov ecoheart.

 

Najväčším snom je v budúcnosti pretvoriť výrobňu na chránené dielne, ktoré by dali šancu hendikepovaných ľuďom, ktorí to bez pomoci nedokážu a exportovať česko-slovenský produkt do celého sveta s posolstvom, že zmena sveta k lepšiemu začína každé ráno pri pohľade do zrkadla. 

 

Vďaka tomu ojedinelému projektu sa zaradili medzi finalistov celosvetovej súťaže Chivas Venture, v ktorej si ocenení prerozdelia  milión dolárov.

 

"Je nám cťou, že môžeme reprezentovať Slovensko a byť súčasťou súťaže, kde je ďalších 26 krajín. Ak by sa nám podarilo vyhrať, môžeme rozšíriť výrobu o ďalšie stroje, tým pádom aj produkty a zamestnať viac ľudí,“ hovorí Roman Kovács.

 

Pomôžte im vyhrať a hlasujte za nich na bit.ly/hlasujzaecoheart




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona