Celoštátne sčítanie dopravy bude stáť milióny eur, o zákazke rozhodne verejná súťaž

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 13:07 • 2 min
Celoštátne sčítanie dopravy bude stáť milióny eur, o zákazke rozhodne verejná súťaž

BRATISLAVA - Slovenská správa ciest (SSC) vynaloží na výkon a vyhodnotenie celoštátneho sčítania dopravy v tomto roku 2,45 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 2,94 mil. eur vrátane dane. Zákazku pridelila cez verejnú súťaž, vyhlásenú začiatkom roka, Výskumnému ústavu dopravnému, a. s. (VÚD) v Žiline. Ten má zabezpečiť sčítanie dopravy do 15. decembra.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z uzavretej zmluvy o dielo, plánované sú štyri kontrolné dni. Na záverečnom, ktorý sa má uskutočniť do 30. novembra, má dodávateľ odovzdať sumárne výsledky z výkonu a vyhodnotenia celoštátneho sčítania dopravy 2015 a tiež záverečnú správu. Cestári chcú projekt financovať s využitím peňazí Európskej únie.

 

Dopravný prieskum podľa podmienok súťaže bude vo forme zaznamenávania počtu motorových vozidiel podľa kategórie (čiarkovacou metódou) sčítačmi na unifikovaný sčítací hárok pre každý jazdný smer počas štyroch hodín pre každú hodinu osobitne, na vybraných stanovištiach počas šestnástich hodín.


Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje takmer 3 500 kilometrov ciest I. triedy, jej generálne riaditeľstvo je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky Investičná výstavba a správa ciest majú zastúpenie v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.


Výskumný ústav dopravný v právnej forme a. s. bol založený v septembri 2001 a od novembra 2002 funguje ako súkromná spoločnosť. Tri divízie ústavu sú zamerané na ekonomiku a prevádzku, výskum a vývoj a certifikácie, skúšobníctvo a interoperabilitu. VÚD má základné imanie 33,2 tis. eur. Predchodcom inštitúcie s dlhoročnou tradíciou bol pôvodne Vedecko-výskumný ústav dopravný založený v roku 1954 a so sídlom v Prahe.

 

 

Súčasný názov má od roku 1956, pracoviská mal neskôr postupne aj v Brne, Bratislave a od roku 1964 aj v Žiline. Ťažisko činnosti ústavu sa presunulo do Žiliny v roku 1972, kde bol o štyri roky neskôr postavený jeho súčasný areál. Generálnym riaditeľom, predsedom predstavenstva a akcionárom VÚD je Ľubomír Palčák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona