Celoročným hitom prinášajúcim úľavu je Vincentka

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 11:45 • 2 min
Celoročným hitom prinášajúcim úľavu je Vincentka

BRATISLAVA - Minerálna voda Vincentka je typickým sezónnym produktom, ktorý slávi najväčšie úspechy počas epidémií chrípky a ochorení dýchacích ciest.

slovakia

left justify in out

Podľa situácie na trhu, v prípade potreby, zamestnanci akciovej spoločnosti Vincentka Luhačovice vtedy pracujú počas predĺžených zmien a víkendov, aby uspokojili potreby trhu. Reagujú tak na nedostatok Vincentky u predajcov, ktorí si nevytvárajú veľké zásoby a počas epidémii tento produkt rýchlo vypredajú. Je to však aj výnimočný 100 % prírodný produkt, ktorý má čo ponúknuť počas celého roka.

 

Vincentka je prírodná liečivá minerálna voda vyvierajúca v Kúpeľoch Luhačovice (Lázně Luhačovice), a. s., s vysokým obsahom fluoridov a kyseliny boritej. Osvedčila sa ako liek starých materí a prináša úľavu nielen pri klasickej, ale aj pri alergickej nádche. Veľmi vhodná je na choroby žalúdka, či na úpravu žalúdočnej kyseliny po nadmernom požívaní mastných jedál. Príjemne sa popíja aj k vínu. Prináša úľavu po alkoholických excesoch, a pomáha nahrádzať straty solí po fyzickej námahe a športovaní. 

 

V Kúpeľoch Luhačovice, a. s., môžete Vincentku popíjať pri korzovaní na kolonáde. Alebo ju môžete inhalovať, kúpať sa v nej a pomôcť tak celkovo organizmu pri pohybových ochoreniach, ale aj pri atopických ekzémoch a kožných problémoch. V Luhačovických kúpeľoch sa Vincentka používa pri inhalačných a pitných kúrach pri chorobách dýchacích ciest, hlasiviek, poruchách látkovej výmeny, žalúdočných vredoch, chorobách dvanástorníka, pri chronickej pankreatitíde a diabete.

 

Môžete si ju odniesť z Luhačovíc ako suvenír domov. Originálne suveníry a výrobky z Vincentky dostanete v obchodíkoch na kolonáde, drogériách, ale aj na recepciách hotelov a penziónov. Dokonca Vincentku v 0,7 l fľašiach pre veľký záujem predáva aj samotná akciová spoločnosť Vincentka priamo vo svojej administratívnej budove v Luhačoviciach. Návštevníci si ju odnášajú v autách v celých kartónoch. Vincentka tu stojí zhruba polovicu toho čo v obchode. Okrem fliaš sa predáva tiež v nosových sprejových aplikátoroch a ako koncentrát na výplach dutín (Nasalis). Pridáva sa ako kontrovaná soľ aj do pastiliek, zubných pást, sirupov, hydratačných krémov a sprejov Vincentka. Pastilky hlavne v Českej republike oceňujú umelci a ľudia ktorí pracujú s hlasom (speváci, herci, moderátori, speakri, učitelia).

 

Hovorí Jan Šumšal, riaditeľ spoločnosti Vincentka, a. s., ktorá vlastní práva na jej plnenie do fliaš: „Aj keď je našim hlavným odbytovým obdobím zima, Vincentka je tak komplexný produkt, že má svoj stály okruh spotrebiteľov počas celého roka. Na jednom z prvých miest sú alergici. Bohužiaľ týmto imunitným ochorením trpí už 40 % obyvateľstva. Aj keď samotná Vincentka alergiu nelieči, pomáha pri rôznych typoch alergií udržiavať fyziologickú čistiacu schopnosť nosovej sliznice, umožňuje optimálne fungovanie tzv. slizničnej imunity. Je odporúčaná alergológmi pre zvládanie ťažkostí. Najľahšie sa aplikuje prostredníctvom nosového spreja Vincentka a jej požitie nie je nijako obmedzené. Slúži na zvlhčenie sliznice celej nosovej dutiny a nosohltanu pri pobyte v prostredí s nízkou relatívnou vlhkosťou vzduchu, v priestoroch vykurovaných ústredným kúrením a prostredí znečistenom prachovými časticami. Rovnako tak sa odporúča vyčistiť si Vincentkou dutiny po príchode domov z prechádzok. Vincentka je taká účinná vďaka tomu, že obsahuje správne zloženie minerálnych látok a oxidu uhličitého. Tie vytvárajú nepriaznivé prostredie pre baktérie, rozpúšťajú hlieny, pomáhajú zvládať prejavy chorôb a pôsobia aj preventívne. Prispieva aj to, že osmolarita Vincentky je podobná osmolarite ľudskej krvi.“

 

Vincentka predovšetkým pomáha zlepšovať dýchanie, keď prispieva k odstraňovaniu sekundárnych následkov a nepríjemných sprievodných prejavov ochorení dýchacích ciest. Dôležitú funkciu plní pri uvoľňovaní hlienov, ktoré blokujú dýchacie cesty, dutiny a hromadia sa v hrtane, nose a priedušnici. Svojou konzistenciou len veľmi ťažko dovoľujú ich vykašliavanie či vyfúkanie. Oxid uhličitý a soli vo Vincentke obsiahnuté, majú schopnosť rozpúšťania hlienov. Vincentka je tak najlepší podporný prostriedok pre uvoľnenie dýchania pri akútnych a chronických ochoreniach dýchacích ciest a alergiách.

 

Najťažším obdobím pre alergikov je jar, kvôli peľom, plesniam a prachu štartujúcim odozvu imunitného systému, prejavujúcu sa nádchami a zápalovými procesmi. Vonkajšie alergény (napr. spóry plesní), ktoré poletujú vo vzduchu, sa však vyskytujú celoročne. Aj pele rôznych rastlín kvitnúcich v lete a na jeseň sú alergizujúce. Vnútorné alergény sú takisto celoročné. Okrem plesní k alergénom patria najmä roztoče a zvieracie alergény. Z ostatných alergénov sa celoročne vyskytujú potravinové alergény, liekové alergény  a alergény na hmyzí jed. Svoje miesto medzi zimnými alergiami má aj chladová alergia. Tu všade pomáha Vincentka ako podporný prostriedok na uľahčenie dýchania.

 

Vincentka má, okrem prinášania úľavy pri nádche alergickej či klasickej, aj ďalšie použitie. Celkovým zložením hypotonickej kyselky s obsahom jodidov priaznivo ovplyvňuje obranyschopnosť v zmysle prevencie chronických bakteriálnych infekcií horných dýchacích ciest, chronickej rinitídy, sinusitídy a chronickej polypóznej nasopharyngitídy. U detí preventívne pôsobí proti rozvoju recidivujúcej tracheobronchitídy a rhinitídy. Aplikácia prípravku je vhodná aj po stavoch nosových operácií. Odporúča sa tiež proti vzniku suchých zápalov nosovej sliznice a na prevenciu jej recidív. Sprej pomáha aj po operácii nosovej sliznice a nosovej prepážky a je možné ho doplniť Vincentkou z originálneho balenia 0,7 l. 

 

„Počas tehotenstva pomáha zvládať pocit vysušenej nosovej sliznice a keďže priaznivo ovplyvňuje obranyschopnosť v zmysle prevencie, je to veľmi vhodný prírodný prostriedok pre tehotné ženy. U dojčiat je možné použiť Vincentku nosový sprej Junior, ale je potrebná veľká opatrnosť pri aplikácii z dôvodu možného poranenia dieťaťa. Aby nepoškodil dutiny u detí, má Vincentka Junior špeciálny sprej s aplikátorom vyvíjajúci nižší tlak než bežný sprej. Najlepšie je ho použiť v tesnej blízkosti nosa tak, aby sa nezasúval do nosovej dierky. Mamičky sa nemusia báť ho aplikovať už malým dojčatám,“ odporúča J. Šumšal.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona