Celoplošné antigénové testovanie by podľa strany Spolu malo byť podmienené súhlasom parlamentu

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 16:21 • 2 min
Celoplošné antigénové testovanie by podľa strany Spolu malo byť podmienené súhlasom parlamentu

Celoplošné antigénové testovanie by malo byť podmienené súhlasom parlamentu. Navrhuje to mimoparlamentná strana Spolu - občianska demokracia. V tlačovej správe o tom informoval hovorca strany Matej Bučko.

slovakia

left justify in out

Zároveň uviedol, že ak vláda celoplošné antigénové testovanie nezruší, strana Spolu na najbližšej schôdzi parlamentu prostredníctvom svojho člena a poslanca Národnej rady SR (NR SR) Miroslava Kollára predloží návrh, aby bolo celoplošné antigénové testovanie odsúhlasené poslancami NR SR.

 

“Povinné celoplošné antigénové testovanie je drahý nezmysel, ktorý v súčasnosti nemá pre zvládanie pandémie žiadny význam. Nie sme proti testovaniu v ohniskách, nie sme proti testovaniu vo vybraných profesiách, ale odmietame celoplošnú testovaciu šikanu, ktorá nás každý týždeň stojí milióny eur ” hovorí poslanec  Miroslav Kollár. Ten je taktiež primátorom Hlohovca. 
 

„V Hlohovci sme v sobotu  antigénovým testovaním našli presne toľko pozitívnych, koľko živých medveďov behá po našom chotári - jedného. Z 2 112 otestovaných,” ozrejmil Kollár.


Predseda strany Spolu Juraj Hipš upozornil, že s výsledkami celoplošného antigénového testovania sa ďalej nepracuje. „Nepotvrdzujeme pozitivitu cez PCR testy a nikto pozitívnych ľudí ďalej netrasuje. Považujem to za plytvanie kapacitami, ktoré by sme mohli využiť napríklad pri vakcinácii,” zhodnotil. Tiež zdôraznil, že strana nie je proti testovaniu ako takému.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies