Celonárodná kampaň Do školy na bicykli odštartuje 21. mája

NETKY.SK • 5 Máj 2018, 11:08 • 2 min
Celonárodná kampaň Do školy na bicykli odštartuje 21. mája

BRATISLAVA - Aj študenti a ich učitelia budú mať možnosť jazdiť do školy na bicykli. Do 14. mája sa môžu zaregistrovať do celonárodnej kampane Do školy na bicykli, ktorá sa uskutoční od 21. mája do 25. mája tohto roku. Súťaž vyhlasuje Ministerstvo dopravy a výstavby SR v spolupráci s rezortom školstva.

slovakia

left justify in out

"Spúšťame ďalšiu cyklistickú kampaň, ktorou chceme prilákať k zdravému spôsobu života našu najmladšiu generáciu. Naším cieľom je priniesť radosť z cesty do školy, povzbudiť záujem žiakov o dochádzanie do školy na bicykli, kolobežke či pešo a predovšetkým zvýšiť fyzickú aktivitu," opísal minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd). Spolu s prebiehajúcou kampaňou Do práce na bicykli sa tak podľa neho bude môcť do aktivít zapojiť celá rodina.

 

Školáci sa môžu do kampane zaregistrovať prostredníctvom stránky doskolynabicykli.eu. Kampaň sa podľa hovorkyne ministerstva dopravy Karolíny Duckej zameriava na podporu dochádzania žiakov do škôl pomocou pešej alebo cyklistickej dopravy. "Jej zámerom je zabezpečiť čo najvyššiu mieru bezpečnosti a komfortu detí, ktoré dochádzajú spôsobom, ktorý je zdraviu prospešný a nevytvára vysoké nároky na rozpočet," priblížila. Takéto aktivity vytvárajú podľa nej pozitívny vzťah detí k prirodzenému pohybu a zdravému životnému štýlu.

 

"Školy súťažia v samotnom množstve žiakov, ktorí prídu do školy na bicykli, ale tiež v aktivitách, ktoré zrealizujú počas súťažného týždňa," avizovala Ducká. Hlasovanie prebehne na sociálnych sieťach a školy budú odmenené počas vyhodnotenia kampane, ktoré je naplánované na druhú polovicu júna.

 

Súťaž Do školy na bicykli sa spúšťa popri kampani Do práce na bicykli, ktorá sa začala začiatkom mája. Obe majú za cieľ podporiť cyklistickú dopravu ako ekologickú a zdraviu prospešnú alternatívu voči motorovej doprave.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona