Celodenným behom môžete podporiť nevyliečiteľne choré deti

NETKY.SK • 12 Apríl 2019, 18:08 • 2 min
Celodenným behom môžete podporiť nevyliečiteľne choré deti

BRATISLAVA - Pri hornej stanici lanovky na bratislavskej Kolibe sa o polnoci z piatka na sobotu (13. 4.) začne 24-hodinový charitatívny beh Ultralanovka pre Plamienok.

slovakia

left justify in out

Už tretí rok bežci a ultrabežci spolu s dobrovoľníkmi, organizátormi, sponzormi a návštevníkmi posielajú nevyliečiteľne chorým, zomierajúcim a smútiacim deťom a ich rodinám v starostlivosti neziskovej organizácie Plamienok posolstvo „Nie ste v tom sami“.

 

„Beh na dlhú trať je synonymom behu života, ktorý zdolávajú rodičia a príbuzní detí v starostlivosti Plamienka. Je to často práve sila ducha, ktorá nielen bežcom, ale aj chorým deťom a ich rodinám pomáha ísť ďalej,“ uviedla o symbolike sobotňajšieho podujatia riaditeľka organizácie Mária Jasenková.

 

Snahou organizátorov je aj upútať pozornosť dobrých ľudí na celom Slovensku a inšpirovať ich k zamysleniu a finančnej pomoci nevyliečiteľne chorým, zomierajúcim a smútiacim deťom a ich rodinám.

 

Na trati štartuje 70 registrovaných pretekárov od 18 rokov. 24 hodín budú bežať na trati s dĺžkou tri kilometre a prevýšením 186 metrov. Počas dňa sa môžu pripojiť bežci, ktorí odbehnú svoj „bežecký príspevok“ do maximálne piatich okruhov.

 

K dispozícii bude občerstvenie pre ultrabežcov a čelové lampy na zapožičanie pre beh vo večerných, nočných a skorých ranných hodinách.

 

Od 10.00 do 18.00 h bude pre verejnosť na úseku Železná studnička – Kamzík bezplatne premávať sedačková lanovka. Organizátori pozývajú Bratislavčanov, jednotlivcov či rodiny s deťmi stráviť jarnú sobotu v prírode a podporiť tak rodiny Plamienka, bežcov a ultrabežcov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona