Celkovo 38 autobusov odviezlo z Calais 1616 neplnoletých migrantov

NETKY.SK • 3 November 2016, 08:42 • 2 min
Celkovo 38 autobusov odviezlo z Calais 1616 neplnoletých migrantov

CALAIS - Stovky detí, ktoré žili v bývalom tábore pre migrantov neďaleko francúzskeho prístavného mesta Calais, dnes oblasť opustili - odišli na autobusoch, ktoré zabezpečila vláda v rámci svojho plánu previezť migrantov do prijímacích centier po celej krajine.

slovakia

left justify in out

Hovorca regionálnej samosprávy Steve Barbet dnes pre tlačovú agentúru DPA uviedol, že z kontajnerového centra pri Calais odišlo 38 autobusov a viezlo 1616 neplnoletých migrantov.

 

 

 

Televízne zábery zachytávali autobusy, ako odchádzajú z kontajnerového centra, kde boli deti a tínedžeri bez sprievodu dospelej osoby ubytovaní od minulého týždňa, keď úrady zlikvidovali špinavý, provizórny tábor známy pod názvom Džungľa.

 

 

 

V dočasnom kontajnerovom centre neďaleko bývalého tábora sa nachádza ešte vyše 300 žien a detí, ktoré prevezú vo štvrtok, dodal hovorca Barbet.

 

Operáciu prevozu detí oznámil začiatkom týždňa francúzsky prezident Francois Hollande.

 

Keď už deti pricestujú do nových ubytovacích zariadení, britské úrady budú skúmať ich žiadosti o zlúčenie s rodinou žijúcou na druhej strane Lamanšského prielivu, v Británii. Pre denník La Voix de Nord to povedal prezident Hollande.

 

Úrady už minulý týždeň evakuovali zo zanedbaného provizórneho tábora pri Calais približne 5000 dospelých, ktorí dúfali, že z toho prístavného mesta budú mať lepšiu šancu prejsť cez Lamanšský prieliv do Británie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies