Celková trhová kapitalizácia kryptomien sa blíži k hranici 800 miliárd dolárov

NETKY.SK • 5 Január 2018, 14:20 • 2 min
Celková trhová kapitalizácia kryptomien sa blíži k hranici 800 miliárd dolárov

NEW YORK - Celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien dnes prekonala hranicu 780 miliárd dolárov, čo je nové historické maximum. Predchádzajúca rekordná úroveň mala hodnotu 654 miliárd, ktorú trh s kryptomenami dosiahol ešte 21.decembra 2017.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

img

 

Dajte pozor na Bitcoin

 

Majoritný podiel na aktuálnom náraste trhovej kapitalizácie majú alternatívne kryptomeny. Dopyt po Bitcoine (BTC) klesá, čo malo rovnaký efekt aj na jeho cenu za posledné týždne.

 

Tesne pred Vianocami, 22.decembra 2017, klesla cena Bitcoinu až na 11.833 dolárov. Najväčšia kryptomena na svete sa síce na druhý čiastočne zotavila, avšak nasledoval volatilný týždeň a ceny tejto kryptomeny kolísali.

 

V utorok 02.01.2018 síce Bitcoin posilnil na hodnotu viac ako 15.000 dolárov po tom, ako spoločnosť s rizikovým kapitálom Petra Thiela v San Franciscu investovala značnú sumu do tejto digitálnej meny.

 

img

 

Celková dominancia Bitcoinu na trhu kryptomien však včera klesla na úroveň 32,27%, čo je najnižšia hodnota v histórii.

 

Tento pokles dominancie bol ovplyvnený masívnym rastom cien alternatívnych kryptomien, ako napríklad Ripple, Ether, Stellar, alebo aj menej známy Tron, ktoré zaznamenali za minulý týždeň viac ako 20 percentný nárast.

 

Obzvlášť veľký nárast trhovej kapitalizácie zaznamenal Ripple, pričom sa posunul na druhé miesto za vedúci Bitcoin. Nárast hodnoty XRP bol z veľkej časti výsledkom zvýšeného dopytu na juhokórejskom trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona