Čeliť odvolávaniu bude možno aj ministerka Zvolenská

NETKY.SK • 20 September 2013, 14:22 • 2 min
Čeliť odvolávaniu bude možno aj ministerka Zvolenská

BRATISLAVA - Opozícia sa možno pustí do odvolávania ďalšieho člena kabinetu. Na rade by tentokrát mohla byť ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská.

slovakia

left justify in out

V relácií Braňo Závodský naživo Rádia Expes to pripustil poslanec za SDKÚ-DS Viliam Novotný. "Je to dosť pravdepodobné," odvetil Novotný na otázku moderátora, či opozícia príde s návrhom na odvolanie Zvolenskej.

Dôvodom je tender na licencie pre záchranárske vrtuľníky. Ministerstvo zdravotníctva stihlo do vypršania starých licencií rozhodnúť o novom prevádzkovateľovi pre päť zo siedmich staníc vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Od 12. septembra tak zostali neobsadené ambulancie v Trenčíne a Bratislave. Vrtuľníky tu začali opätovne lietať až od 17. septembra. "Politická zodpovednosť za to, že vrtuľníky päť dní stáli na staniciach záchrannej služby v Trenčíne a Bratislave a nemohli vzlietnuť, je jednoznačne na ministerstve zdravotníctva, na ministerke zdravotníctva," povedal Novotný na Exprese. 

Ministerstvo zdravotníctva však tvrdí, že licencie na vrtuľníky boli udelené v súlade so zákonom. Podľa hovorkyne rezortu Zuzany Čižmárikovej, termíny boli vyhlásené včas a riadne, avšak uchádzači nedodali všetky potrebné dokumenty. Podľa zákona ich však vylúčiť nemohli, museli počkať ďalších 30 dní, aby záujemcovia o licencie mali možnosť doplniť chýbajúce materiály. "Poskytovanie vrtuľníkovej, ako aj pozemnej služby pre pacientov bolo zabezpečené a v poskytovaní záchrannej zdravotnej služby sa nezmenilo nič," uviedla v utorok Čižmáriková. Ministerka zdravotníctva aj napriek tomu bude musieť predložiť Výboru pre zdravotníctvo NR SR správu o postupe záchranárov pri tragickej dopravnej nehode na Záhorí, ktorá si vyžiadala jeden ľudský život. Nehoda sa stala v čase, keď z hlavného mesta záchranársky vrtuľník nelietal preto, že nemal povolenie. 

O prevádzkovanie staníc záchranárskych vrtuľníkov v Bratislave a Trenčíne prejavili podľa ministerstva zdravotníctva záujem dvaja uchádzači. Licencie na všetkých sedem staníc nakoniec získal staronový prevádzkovateľ Air Transport Europe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies