Céline Dion udelia Billboard ICON Award

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 16:12 • 2 min
Céline Dion udelia Billboard ICON Award

BRATISLAVA - Kanadská speváčka Céline Dion dostane Billboard ICON Award. Cenu za celoživotný prínos, ktorú v minulosti získali Jennifer Lopez, Prince, Stevie Wonder a Neil Diamond, si prevezme na tohtoročnom udeľovaní Billboard Music Awards, ktoré sa uskutoční 22. mája v Las Vegas.

slovakia

left justify in out

Rodáčka z quebeckého Charlemagne počas večera aj vystúpi, pričom zaspieva skladbu The Show Must Go On od kapely Queen.

 

„Céline Dion má ohromný repertoár obrovských hitov a osobne si vybrala, že sa predstaví s The Show Must Go On (v preklade Šou musí pokračovať, pozn. SITA) ako s jej ikonickým vystúpením. Myslím si, že tá skladba má v tomto momente v jej živote mnoho významov a je výbornou voľbou,“ uviedol výkonný producent podujatia Marc Bracco.


Okrem Dion sa na udeľovaní cien predstavia Britney Spears, Justin Bieber, DNCE, The Go-Go’s, Shawn Mendes, Pink, Nick Jonas, Tove Lo alebo Demi Lovato. Večerom budú sprevádzať rapper a herec Ludacris a speváčka Ciara.


Zoznam kandidátov na Billboard Music Awards ovládol kanadský spevák The Weeknd. Rodák z Toronta získal celkovo 19 nominácií, odniesť si však bude môcť maximálne 16 cien, keďže v kategórii Top Hot 100 pieseň má nominované dve skladby a v Top R&B pieseň až tri. Justin Bieber má 12 nominácií a o jednu menej si vyslúžili rapperi Drake a Fetty Wap.

 

Céline Dion sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1980 a doteraz vydala 25 štúdiových albumov, 17 kompilácií a sedem živých nahrávok, pričom spieva v angličtine aj francúzštine. Jej zatiaľ poslednou štúdiovkou je Loved Me Back To Life z roku 2013. Na konte má hity ako My Heart Will Go On, The Power Of Love, Because You Loved Me, All By Myself, I'm Your Angel či A New Day Has Come. Získala viac ako tri stovky cien, vrátane piatich Grammy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies