Celeste Buckingham stvárni špiónku v minisérii o SNP

NETKY.SK • 22 Marec 2014, 15:57 • 2 min
Celeste Buckingham stvárni špiónku v minisérii o SNP

BRATISLAVA - Okrem nej sa v projekte Moje Povstanie predstavia aj rapper Majk Spirit, tenistka Dominika Cibulková, boxer Tomi Kid či herec Lukáš Latinák.

slovakia

left justify in out

Slovenská speváčka Celeste Buckingham sa predstaví ako učiteľka Mária v skutočnom príbehu z obdobia Slovenského národného povstania, ktorý nakrúca RTVS. V projekte s názvom Moje Povstanie, si okrem nej zahrajú aj rapper Majk Spirit, tenistka Dominika Cibulková, boxer Tomi Kid alebo herec Lukáš Latinák. Každý z nich v seriáli stvárni kladného hrdinu či hrdinku, negatívne postavy zastúpia rakúski študenti herectva. Informoval o tom denník Nový Čas.

 

Sériu minifilmov o Slovenskom národnom povstaní pripravuje RTVS pri príležitosti jeho 70. výročia. „Chceme mládeži priblížiť SNP cez hrdinské príbehy mladých ľudí, ktorých budú v týchto príbehoch stvárňovať idoly ich doby,“ uviedla pre Nový Čas Iveta Puchovanová z produkčnej spoločnosti.

 

Osemnásťročná interpretka v ňom stvárni Máriu, ktorá v roku 1944 cestovala vo vlaku plnom nemeckých vojakov. Mala za úlohu prepašovať vysielačku, čo v tom období znamenalo hrdelný trest. „Ovládala päť jazykov, pracovala v spravodajských službách a umrela v Kanade,“ dodala Puchovanová. Speváčka nakrúcala v historickom vozni v bratislavskom múzeu vlakov spolu s rakúskymi študentmi herectva. „Robila to zadarmo,“ prezradil pre Nový Čas nemenovaný zdroj zo štábu. Buckingham však pred kamerou nestála po prvý raz. Zahrala si aj v rozprávke Láska na vlásku, v ktorej stvárnila princeznú Beatrix po boku herca Samuela Spišiaka. Rozprávkový príbeh by sa mal na obrazovky dostať už počas tohtoročných Vianoc. 

 

Celeste Rizvana Buckingham sa narodila 3. mája 1995 v Zürichu švajčiarskej matke a americkému otcovi. V dvanástich začala písať texty, pričom jedna z jej prvých piesní je Blue Guitar. Zviditeľnila sa v šou Česko Slovenská SuperStar. V roku 2012 vydala debut Don't Look Back. Má za sebou už aj niekoľko spoluprác. So skupinou AMO nahrala skladbu Swing a s rapperom Majkom Spiritom sa predstavila v duetoch Ja a ty a I Was Wrong. Uspela tiež na MTV Europe Music Awards 2013, kde vyhrala v kategórii Best Czech/Slovak Act 2013. Vlani v novembri vydala album Where I Belong. Na štúdiovke spolupracovali skladatelia z USA, Veľkej Británie i zo Slovenska. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies