Celeste Buckingham naspievala duet so svojou sestrou Carmel

NETKY.SK • 1 August 2013, 15:33 • 2 min
Celeste Buckingham naspievala duet so svojou sestrou Carmel

BRATISLAVA - Slovenská speváčka americko-švajčiarskeho pôvodu Celeste Buckingham nahrala duet so svojou mladšou sestrou Carmel. Pieseň Gone, ku ktorej stihli nakrútiť aj videoklip, mala premiéru v utorok večer.

slovakia

left justify in out

Naspievaním duetu so sestrou si populárna speváčka splnila sen a zrealizovala plán, ktorý mala v hlave už niekoľko rokov. Skladbu nahrali v štúdiu mladého amerického producenta Johna Whitea v meste Nashville, kde žijú obe s rodinou už viac ako rok. „Gone je pieseň so silnou myšlienkou. Hovorí o tom, že niekedy nás ľudia jednoducho sklamú a my si musíme povedať dosť,“ opísala Celeste odkaz nového singla, ktorého text napísala jej sestra Carmel. „Chcela som napísať niečo letné a zábavné, a výsledkom bola pieseň Gone,“ doplnila mladšia zo sestier. Dvojica si vraj užila veľa zábavy aj počas spracúvania textu a melódie do finálnej podoby, i počas prvého spoločného nahrávania v štúdiu. „S Carmel si veľmi dobre rozumieme, ale zároveň sme veľmi odlišné. Hoci je to moja mladšia sestra, keď pracujeme, je veľká profesionálka, a je veľmi nadaná skladateľka,“ pochválila Celeste sestru.

Hoci pieseň produkoval Američan, Celeste si ako režiséra videoklipu vybrala Čecha Tomáša Kasala, ktorý sa podpísal aj pod vizuálnu podobu jej hitu Run Run Run. Na nakrúcanie, ktoré sa uskutočnilo neďaleko Prahy, tak museli sestry priletieť do Európy. „Natáčanie trvalo celých 18 hodín, väčšina času v noci a mimo mesta, nebolo to práve najjednoduchšie nakrúcanie. Napriek tomu ho Carmel zvládla veľmi dobre. Veľmi príjemne ma tým prekvapila,“ opísala nočnú produkciu Celeste. Pre režiséra Tomáša Kasala boli "dve sestry Buckinghamové na jednom pľaci" príjemnou výzvou. „Chcel som prísť s niečím ešte väčším, než sa nám podarilo pri Run Run Run, a verím, že vďaka Celeste a Carmel to vyšlo. Spolupracuje sa s nimi úžasne, majú štýl, šmrnc, skvele sa pohybujú i spievajú. Snažil som sa vykresliť ich jednotlivé osobnosti i spôsob, akým prežívajú emócie a prichádzajúce životné výzvy,“ pochvaľoval si spoluprácu Kasal. Singel Gone bude mať premiéru v slovenských rádiách už dnes.

Celeste Rizvana Buckingham sa narodila 3. mája 1995 v Zürichu švajčiarskej matke a americkému otcovi, v žilách jej ale koluje po prarodičoch tiež iránska, írska, anglická a ruská krv. Multikultúrne prostredie, v ktorom vyrastala, ovplyvnilo nielen jej záujmy, ale odráža sa i v jej tvorbe. Hudbe sa venuje od útleho veku, svoje prvé vystúpenie na verejnosti absolvovala už ako trojročná, keď prerušila istý koncert, vyžiadala si mikrofón a kapelu poprosila o hudobný sprievod. V dvanástich začala sama písať texty, jedna z jej prvých piesní je Blue Guitar. Okrem skladieb, ktoré sa nachádzajú na jej debute Don't Look Back (2012), má za sebou už aj niekoľko spoluprác. So skupinou AMO nahrala skladbu Swing a s rapperom Majkom Spiritom sa predstavila v duetoch Ja a ty a I Was Wrong. Speváčka hovorí plynulo štyrmi jazykmi a prijali ju na dve prestížne hudobné školy v USA - Berklee College of Music v Bostone a Belmont University v Nashville. Na druhú menovanú v septembri minulého roku nastúpila. Jej mladšia sestra Carmel začala už ako deväťročná skladať svoje prvé piesne. Je autorkou skladby Don´t Look Back, ktorá je titulnou piesňou spomínanej debutovej štúdiovky jej sestry.

Celeste and Carmel Buckingham - Gone



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona