Celeste Buckhingham: Každé dieťa si zaslúži mať šťastné, dobré a zdravé detstvo

NETKY.SK • 1 December 2016, 09:08 • 2 min
Celeste Buckhingham: Každé dieťa si zaslúži mať šťastné, dobré a zdravé detstvo

BRATISLAVA - Bratislavskú Inchebu dnes o 16.00 h zaplní zhruba tisícka detí z detských domovov a náhradných rodín, ktoré pricestujú do hlavného mesta z rôznych kútov Slovenska na Vianočný benefičný koncert Úsmev ako dar.

slovakia

left justify in out

Na 34. ročníku podujatia, ktoré nebude chýbať ani počas týchto Vianoc na televíznych obrazovkách, vystúpi množstvo hostí a umelcov. Patrí medzi ne aj Celeste Buckingham, ktorá sa tento rok predstaví výnimočne aj so svojou kapelou. "Minulý rok to bolo len s gitarou, spievala som baladu. Tento rok sme si povedali - a stačí, ideme do veselších vecí. S kapelou sme sa dohodli, že dáme na pódiu poriadny rachot," povedala pre TASR speváčka a skladateľka piesní švajčiarsko-amerického pôvodu, ktorá pomoc znevýhodneným deťom vníma ako svoju životnú misiu.

 

"Každé dieťa si zaslúži mať šťastné, dobré a zdravé detstvo, nemusí byť dokonalé, zabezpečené z každej strany, ani môj rodinný život nebol dokonalý, ale treba mať základné zostavy, aby deti vyrastali na dobrých, šťastných, spokojných dospelých ľudí, ktorí vedia, akým smerom sa chcú vydať," vyhlásila 21-ročná Celeste. Presvedčená je o tom, že deťom treba venovať čas a poukázala tiež na problémy, ktoré vyvoláva nedostatočná výchova či nezáujem o maloletých: "Máme veľa dospelých ľudí, ktorí potom nevedia čo so sebou a buď robia zlobu alebo sú stratení. Potom sa čudujeme, prečo sa história stále opakuje - vojny, korupcia, agresivita. Nevenujeme svoj čas tomu, aby deti po celom svete boli v bezpečí, aby vyrastali v pohode. Nemusí byť každý Einstein, nemusí byť každý slávny...Je to len o tom, aby mali prostredie, v ktorom z nich môžu vyrásť normálni, šťastní dospelí ľudia."

 

Okrem Celeste Buckingham sa na benefičnom koncerte predstavia a deti z detských domovov podporia raper Majk Spirit, spevák Adam Ďurica či speváčka Dominika Mirgová. "Po prvý raz budú na koncerte Bystrík aj skupina Polemic. Ďalej vystúpi Denis Lacho, Vanessa Šarköziová i Laci Strike s tanečnou skupinou. V závere budú spievať aj deti z detských domovov v hymne Úsmev je dar," doplnil Ján Herák, manažér koncertu, ktorý tento rok budú moderovať Adela Banášová, Matej "Sajfa" Cifra, Milan "Junior" Zimnýkoval a Marián Miezga.

 

"Vianočný benefičný koncert je sviatkom pre deti, nie je to len kultúrny alebo televízny program, ktorý vidí široká verejnosť. Deti majú v Bratislave celodenné sprievodné aktivity, môžu si pozrieť hrad, vianočné trhy, užiť si hlavné mesto. Po skončení koncertu ich čaká slávnostná večera, dostanú balíčky, majú diskotéku," priblížila dianie okolo najstaršieho benefičného koncertu v strednej Európe Eva Bodnárová, manažérka Spoločnosti priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar.

 

Diváci si tento projekt, pripomínajúci osudy detí žijúcich v detských domovoch a náhradných rodinách, môžu pozrieť vo vysielaní RTVS 24. decembra o 12.30 h. Okrem umelcov sa v rámci koncertu predstavia i talentované deti, ktoré nemajú to šťastie vyrastať v kruhu svojich blízkych. Program doplnia životné príbehy úspešných odchovancov detských domovov, ktorí pomáhajú v rámci iniciatívy Domováci domovákom. Benefičné podujatie, ktoré má pod taktovkou režisér Richard Raiman, môžu záujemcovia podporiť už teraz a prispieť formou sms v tvare DMS (medzera) USMEV na číslo 877. Cena DMS je 2 eurá. Vyzbierané finančné prostriedky budú použité na rozvojové a vzdelávacie projekty pre deti z detských domovov, náhradných a ohrozených rodín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies