Celeste a Carmel Buckingham predstavili tri nové projekty

NETKY.SK • 15 December 2016, 09:50 • 2 min
Celeste a Carmel Buckingham predstavili tri nové projekty

BRATISLAVA - Speváčka Celeste Buckingham a jej sestra Carmel, ktorá sa v súčasnosti prezentuje pod menom Carmel Paradise, pokrstili v stredu večer v jednom z bratislavských night clubov tri nové projekty - výberový album a DVD Celeste Buckingham The Best of Celeste, debutové EP Carmel Paradise Dreamgirl a knihu The Lost Princess, ktorú sestry spoločne napísali a vydali už v roku 2007.

slovakia

left justify in out

Krstnou mamou Carmelinho EP sa v úvode večera stala Celeste Buckingham. „Som neskutočne hrdá na túto ženu, ktorá vedľa mňa teraz stojí. Viem, že sa to ľuďom zvonka nezdá, pôsobíme ako také cudzie rozmaznané dvojičky, ale je to pre nás pocta, že podporujete to, čo tvoríme. A ďakujeme aj našej mame. Tá nás po prvé porodila, čo je dosť náročné, potom nás ešte vychovala, čo je ešte náročnejšie a stále nám hovorila, že verte si a robte to, čo vás baví - a dala nám aj tie možnosti, aby sme to robiť mohli,“ uznala Celeste počas večera. „Moja sestra neskutočne rýchlo dospela, teraz si uvedomujem, že už nebude také moje malé bábätko, no i tak chcem jej EP popriať to najlepšie a nie preto, že je to EP mojej sestry, ale preto, že si tú pozornosť a rešpekt zaslúži - je to výpoveď všetkého, čo Carmel vybojovala, prežila, zažila za posledných pár rokov, počas ktorých vyspela z detstva do dospelosti, takže keby si niekto chcel vypočuť niečo o tom, ako vyrastá moderná mladá žena, tak toto je ono,“ poznamenala dojatá Celeste.

 

Okrem Carmelinho EP dievčatá uviedli do života aj knihu The Lost Princess. „Práve v tom veku, keď sme ešte poslúchali našich rodičov a robili sme dobre a nie zlobu po celom svete - teraz hovorím za seba - Carmel je celkom poslušná, ja som tá zlá - ale napísali sme s našou mamou, ktorá nám veľmi pomohla, lebo v tom čase sme neboli celkom schopné si to napísať samy a dať do nejakej normálnej štruktúry, ale vytvorili sme rozprávku, ktorá vyšla aj v slovenčine aj v angličtine. Nie je to taká typická rozprávka, pretože nie je o romantike, nie je o kráse a takom tradičnom vnímaní ženy, ale je to príbeh mladej ženy - a vlastne príbeh dvoch sestier, ktoré prežívajú nejaké obdobie a dobrodružstvo, aby sa dostali k sebe,“ priblížila Celeste.

 

Jej mladšia sestra si vraj ako dieťa v speve až tak neverila a radšej ako byť na výslní, si doma v izbe písala rozprávky. „Keď sme boli malé, nebola som až tak presvedčená, že chcem spievať, Celeste bola tá speváčka a ja som bola tá 'spisovateľka'... Ja som vtedy bola tá tichá, ktorá sa bála vystupovať pred ľuďmi, bola som taký introvert, Celeste naopak.. Takže ja som si v izbe písala nejaké rozprávky a Celeste spievala...,“ poznamenala Carmel. Pri tvorbe knižky im vraj pomohli aj ich učiteľky. „Jedna pani učiteľka nám pomáhala s textom rozprávky a druhá nakreslila všetky kresby, ktoré sú v tejto knižke. Mali sme tým pádom pomoc aj zo školy,“ uviedla Celeste.

 

Carmel mala vraj k písaniu už od malička veľmi blízko. „Carmel už ako malé dieťa - keď mala tri, štyri roky - písala... Dokonca mi ako malá napísala list, že: 'Mami, už som odišla a nevrátim sa, kým nemáš kontrolu nad svojím manželom - bola vtedy za niečo nahnevaná na svojho otca a zabalila si taký malý kufor zo škôlky, dala si tam kúsok rohlíka a čokoládovej nátierky, zabalila si to a schovala sa na povale hore v dome a pár hodín tam bola. Všetci sme ju vtedy hľadali, a keď sme ju našli, museli sme jej sľúbiť, že sa otec bude správať dobre - ak nie, tak sa nevráti...,“ zasmiala sa matka oboch speváčok, Zarin Buckingham.

 

 

Knihu pritom začala Carmel písať sama. „Za Celeste prišla až keď potrebovala, aby sa jej tam nejaké vety rýmovali. No na začiatku nevedeli písať na stroji, tak prišli za mnou a písala som, čo mi hovorili - potom som ich primäla, aby si to písali už samy, a keď to zvládli, tak im jedna pani učiteľka pomohla prepísať to do slovenčiny a takto to teraz vyzerá,“ poznamenala Zarin. Knižku spolu s dcérami pokrstila práve spomínanou čokoládovou nátierkou.

 

Na záver večera sa dostala na rad i Celeste Buckingham, ktorá predstavila svoj výberový album a DVD The Best of Celeste a zaspievala svoje najväčšie hity. „DVD prináša zároveň videá, ktoré som zatiaľ nikde nezverejnila, sú tam aj zákulisné zábery k jednému môjmu klipu a ďalšie dve videá sú v podstate covery, ktoré sú ale natočené a nahrané úplne iným spôsobom,“ priblížila Celeste. Jej album a DVD pokrstili dve dievčatá, s ktorými sa Celeste stretla pred týždňom v relácii V siedmom nebi. „Tento album je od ženy pre ženy a aj keď som ho mohla nechať pokrstiť niektorému z mojich priateľov zo šoubiznisu, napokon som sa rozhodla, že ho pokrstia dve mladé ženy - Ľubica a Kati - sú to dve neskutočne silné dievčatá, šikovné a krásne, ktoré obetujú svoj osobný život a pokoj, aby sa postarali o svoju rodinu,“ uzavrela Celeste. „Ďakujem a bolo mi cťou sa s vami zoznámiť. Dúfam, že sa budeme kamarátiť aj naďalej,“ poznamenala mladá speváčka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies