Celebrity šoubiznisu vyzvali na bojktov značky Dolce & Gabbana

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 10:12 • 2 min
Celebrity šoubiznisu vyzvali na bojktov značky Dolce & Gabbana

LOS ANGELES - Viacero známych ľudí zo šoubiznisu sa pridalo k výzve speváka Eltona Johna bojkotovať značku Dolce & Gabbana za názory jej tvorcov na manželstvá ľudí rovnakého pohlavia a umelé oplodnenie.

slovakia

left justify in out

Módni návrhári Domenico Dolce a Stefano Gabbana totiž v rozhovore pre taliansky módny magazín túto prax kritizovali a deti, ktoré sa takto narodia, označili za "umelé". K protestnej kampani proti značke Dolce & Gabbana sa pridala aj speváčka Courtney Love, spevák Ricky Martin, moderátor Andy Cohen a tvorca American Horror Story" Ryan Murphy.

 

"Moje tričká D&G putujú do koša. Nechcem, aby ich ktokoľvek nosil," napísala tenistka Martina Navrátilová v mikroblogu na Twitteri.

 

Murphy vyhlásil, že nielen on sám prestáva nosiť oblečenie tejto značky, ale nedovolí ani, aby sa objavilo na niektorom z účinkujúcich v jeho šou.

 

Spevák Ricky Martin dvojicu návrhárov upozornil, že ich vplyv je príliš silný na to, aby si mohli dovoliť takéto prejavy nenávisti. "Prebuďte sa, je rok 2015!" vyzval.

 

Značku Dolce & Gabbana mali pritom celebrity v obľube - ukázalo sa to aj na nedávnom galavečere udeľovania cien Americkej filmovej akadémie, kde si kreácie talianskych módnych tvorcov oblieklo hneď niekoľko herečiek a hercov.

 

Blogerka Perez Hiltonová, ktorá má webovú stránku o móde a celebritách, podľa agentúry AP napísala, že výroky Domenica Dolceho a Stefana Gabbanu im pokazia doteraz skvelé vzťahy a kontakty v Hollywoode.

 

"Keďže stylista alebo celebrita majú na výber, nemyslím si, že teraz by sa niekto rozhodol pre značku Dolce & Gabbana," uviedla Hiltonová. Upozornila, že svojimi výrokmi návrhári urazili nielen komunitu gayov, ale "všetkých na palube".

 

Väčšina zákazníkov by nemala mať problém bojkotovať značku, keďže pánsky pulóver v ich obchodoch stojí okolo 1100 dolárov a cena dámskych koktajlových šiat sa pohybuje okolo 6000 dolárov, upozornila AP.

 

Kauza je paradoxná aj vzhľadom na to, že Domenico Dolce a Stefano Gabbana sú sami homosexuáli a kedysi mali spolu vzťah.

          

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies