Celá Bosna a Hercegovina žije dvozápasom proti Slovensku

NETKY.SK • 6 September 2013, 16:42 • 2 min
Celá Bosna a Hercegovina žije dvozápasom proti Slovensku

SARAJEVO - Celá Bosna a Hercegovina žije septembrovým dvojzápasom v európskej časti kvalifikácie o postup na futbalové MS 2014 proti Slovensku už niekoľko dní. Viac ako 24 hodín pred úvodným výkopom piatkového duelu v Zenici (hrá sa o 20.15 h, pozn.) v okolí štadióna Bilino Polje zábrany, ktoré pomôžu organizátorom a bezpečnostným zložkám zvládnuť dav domácich priaznivcov.

slovakia

left justify in out

V hlavnom meste krajiny - Sarajeve - bolo všetko pripravené na večerný duel už okolo poludnia. Nielen centrum, ale aj okrajové časti zaplavili predavači štátnych vlajok a ďalších predmetov v národných farbách, podniky lákali fanúšikov na priamy prenos zo Zenice množstvom obrazoviek na vonkajších terasách a na viacerých stĺpoch sa objavili ponuky na odvoz do dejiska stretnutia. Favoritom duelu Bosna a Hercegovina - Slovensko sú domáci futbalisti, ktorým verí aj drvivá väčšina miestnych zákazníkov stávkových kancelárií.

"Všetci veria v hladký triumf Bosny a Hercegoviny. Nespomínam si, žeby niekto stavil na Slovákov. Viacerí tipujúci si myslia, že sa do streleckej listiny zapíše Edin Džeko," prezradila pracovníčka jednej zo stávkových kancelárií.

Reprezentanti balkánskej krajiny sú veľmi blízko postupu na svetový šampionát a v celom Sarajeve je táto skutočnosť badateľná. V oficiálnom obchode národného futbalového zväzu sú vypredané dresy domácich hráčov a v skladoch sa ďalšie objavia údajne až v novembri. V celom Sarajeve to v uliciach vyzerá rovnako, ako na Slovensku počas hokejových majstrovstiev sveta, keď sa hráčom spod Tatier darí. Mnoho automobilov má na oknách národné vlajky, ktoré si môžu vodiči kúpiť na takmer každej križovatke so svetelnou signalizáciou.

Ako je známe, veľké množstvo fanúšikov futbalového výberu Bosny a Hercegoviny sa chystá aj na duel svojich miláčikov v Žiline, ktorý sa uskutoční v utorok 10. septembra v Žiline. Pripravili sa na to aj predavači v stánkoch so suvenírmi, ktorí ponúkajú šál vyrobený špeciálne pri príležitosti chystaného stretnutia v meste pod Dubňom.

Ošiaľ okolo domácej futbalovej reprezentácie len potvrdzujú predzápasové slová trénera slovenského kormidelníka Jána Kozáka: "Je vidieť a cítiť, že hráči Bosny a Hercegoviny urobili veľmi veľa pre to, aby si na svoju stranu získali ľudí. Národ ide za nimi a utvára fantastickú atmosféru."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies