Cehlárika si v drafte vybral Boston, Generálny manažér ho prirovnal k Handzušovi

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 12:02 • 2 min
Cehlárika si v drafte vybral Boston, Generálny manažér ho prirovnal k Handzušovi

NEWARK - Talentovaný slovenský hokejista Peter Cehlárik patrí od nedele v zámorí organizácii Bostonu Bruins. Klub, ktorého kapitánom je Zdeno Chára, si vo vstupnom drafte v Newarku vybral 17-ročného Žilinčana na konci tretieho kola z celkového 90. miesta.

slovakia

left justify in out

Cehlárik má za sebou úspešné pôsobenie vo Švédsku. Vo svojej druhej sezóne na severe Európy sa nielenže vypracoval na jedného z lídrov juniorského tímu Luley (37 bodov v 38 stretnutiach), ale dokonca si na štrnásť zápasov vyskúšal i účinkovanie v A-tíme v prestížnej Elitserien. V nej sa stal najmladším strelcom gólu v histórii súťaže, keď prekonal 23-ročný rekord Mikaela Renberga. Jeho výkony upútali zámorských skautov a hoci nedostal pozvánku na testy najlepších hráčov draftového ročníka (tzv. NHL Scouting Combine), objavil sa v tíme Chicaga Blackhawks na ich vlastnej skúške. Práve úradujúci šampión NHL bol dlho najväčším záujemcom o Cehlárikove služby, na drafte mu ho však uchmatol finálový konkurent Boston.

"Som veľmi šťastný," uviedol pre stránku SlovakProspects.sk spokojný Cehlárik, ktorý sa stal tohtoročnou slovenskou draftovou dvojkou. "Som rád, že ma vybrali v treťom kole. Môj posledný kontakt s klubom z NHL pred draftom bol práve z Bostonu. Čoskoro idem do kempu nováčikov Bruins, budú ma onedlho kontaktovať s detailmi."

Cehlárik sa v uplynulom ročníku predstavil na MS hráčov do 18 rokov, kde si ako kapitán slovenského výberu v šiestich vystúpeniach pripísal na konto sedem bodov za dva góly a päť asistencií. Zámorskí hokejoví analytici oceňujú u nádejného krídelníka najmä jeho kanonierske schopnosti, rezervy vidia vo výbušnosti a korčuľovaní. Generálny manažér "medveďov" Peter Chiarelli prirovnal mladého útočníka k jeho skúsenému krajanovi a čerstvému víťazovi Stanleyho pohára v drese Chicaga Michalovi Handzušovi. "Cehlárik má trochu niečo z Handzuša. Má dobrú postavu a je obojsmerným hráčom," povedal Chiarelli pre Boston Herald.

Hlavnému európskemu skautovi Jukkovi Holtarimu pripomína Cehlárik svojou hrou skôr Slovinca Anžeho Kopitara z Los Angeles. "Ak sa jeho vývoj bude uberať takým smerom, aký si všetci želáme, mohol by vyrásť v hráča akým je Kopitar. Trochu mi ho pripomína. Anže bol síce už v tomto veku hotovým hráčom a hral medzi dospelými na svetovom šampionáte, no obaja sú si štýlom hry v niečom podobní," uviedol fínsky skaut "medveďov" pre boston.com.

Bruins sú spokojní so svojimi šiestimi výbermi vo víkendovom drafte. Z nich traja sú Európania, okrem Cehlárika siahli po Švédoch Linusovi Arnessonovi a Antonovi Blidhovi. "Boli sme schopní držať sa našej klubovej politiky a draftovali sme hráčov typických pre bostonský štýl hry, teda hokejistov, ktorí sú víťaznými typmi a tímovými hráčmi," dodal šéf bostonských skautov Wayne Smith.

Zatiaľ nie je jasné, či Cehlárik zamieri v nasledujúcej sezóne za oceán. Mladý slovenský hokejista len nedávno podpísal s Luleou nový trojročný kontrakt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies