Cehlárik chce úspešnú sezónu vyšperkovať účasťou na MS

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 13:23 • 2 min
Cehlárik chce úspešnú sezónu vyšperkovať účasťou na MS

BRATISLAVA 1. apríla (SITA) - Bronzová medaila z majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov či titul v Lige majstrov sú dva veľké úspechy hokejového útočníka Petra Cehlárika v aktuálnej sezóne.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný Žilinčan je však naďalej hladný po hokeji a pred sebou má ďalšie méty. "Je to ďalšia etapa v sezóne, hokeja zatiaľ stále nemám dosť. Verím, že to potiahnem čo najďalej. Som tu na to, aby som zabojoval o miestenku na seniorské majstrovstvá sveta. Do šampionátu je síce ešte mesiac, ale mám to trochu v hlave. Uvidíme, ako to dopadne. Dám do toho všetko," povedal mladý krídelník na zraze reprezentácie v Bratislave. V slovenskej metropole začali už tretí týždeň spoločnej prípravy na svetový šampionát. Vrcholom aktuálneho týždňa budú dva prípravné zápasy proti výberu Švédska v Trenčíne (2.4. o 16.30 h) a Bratislave (4.4. o 17.00 h). "Verím, že naskočím už teraz do duelov proti Švédsku. Neviem však, či absolvujem oba. Myslím si, že zo zápasovej praxe som ešte nevypadol, veď naposledy sme hrali minulý týždeň," pokračoval Peter Cehlárik. Počas apríla chce bojovať o miestenku na MS, no naplno si uvedomuje, že dostať sa na šampionát bude veľmi náročné, pretože sa koná v Česku: "Z NHL prisľúbili účasť všetci hráči, keď budú môcť. Bude veľmi náročné sa dostať na MS. Veď už teraz je v tíme dosť hráčov z Európy a tréner si má z čoho vyberať."

 

So švédskou Luleou sa šikovnému útočníkovi nepodarilo prekročiť brány štvrťfinále play-off, aj keď spomenutý klub mal k tomu veľmi blízko. "Viedli sme 3:1 na zápasy, no sériu sme prehrali 3:4. Bolo to trochu sklamanie pre všetkých," informoval Cehlárik. Napriek vypadnutiu s Frölundou sa slovenský hokejista zatiaľ na priebeh ročníka nesťažuje. "Pre mňa osobne je to zatiaľ veľmi dobrá sezóna. Do decembra sa u mňa síce striedali lepšie a horšie obdobia, no odvtedy to išlo smerom nahor. Spravil som progres. Úspech na juniorských MS bol úžasný, potom v Lige majstrov. Aj zápasy play-off som mal celkom dobré. Po Novom roku som dostával viac príležitostí aj v presilovkách, z desiatich minút som sa posunul na 15 minút v jednom zápase. Cítim sa lepšie, keď som na ľade častejšie a mám dôveru. Myslím si, že aj tréner bol so mnou spokojný. Mrzí ma však, že som nedal viac gólov a výraznejšie nepomohol tímu," doplnil. Vo Švédsku má Cehlárik zmluvu aj na nasledujúci ročník, no v hre je aj šanca bojovať o zámorskú NHL. "Čakajú ma rozhovory s vedením Bostonu. Stále je totiž dosť času smerom k júlovému kempu," prezradil pre agentúru SITA. Práve mužstvo Boston Bruins, ktorého kapitánom je už deviatu sezónu Zdeno Chára, si Cehlárika vybral v drafte nováčikov v roku 2013 v 3. kole z 90. miesta. 

 

Keďže vo štvrtok a v sobotu preveria sily Slovákov nepríjemní Švédi, Cehlárik môže v týchto súbojoch previesť, čo sa na severe Európy za štyri roky naučil. "Náš najbližší súper má v národnom tíme väčšinu hráčov z domácej ligy. Tam je to hlavne o korčuľovaní. Švédi majú dosť prepracovaný systém, bude ťažké sa presadiť cez ich obranu. Očakávam od nich rovnaký herný štýl ako v lige. Určite nás tento súper dobre preverí," povedal mladý útočník, ktorý má v súčasnom švédskom výbere troch spoluhráčov z klubu: "Bude fajn hrať proti nim a opäť sa stretnúť. Verím, že keď dostanem príležitosť hrať, tak nejaký gólik mi tam padne. Bude to najmä o zodpovednej práci smerom dozadu, dôležité bude nespraviť žiadne chyby." 

 

Jedným z klubových spoluhráčov Cehlárika vo švédskom mužstve je aj brankár Joel Lassinantti. "Môžem dať našim chalanom nejaké tipy, kde má slabšie miesto. Uvidíme, či vôbec nastúpi. Z klubovej sezóny je však dosť rozbehnutý," poznamenal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona