Čeferin: UEFA zriadi Sieň slávy, pre Európu chce MS v roku 2030

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 19:10 • 2 min
Čeferin: UEFA zriadi Sieň slávy, pre Európu chce MS v roku 2030

CARDIFF - Predstavitelia Európskej futbalovej federácie (UEFA) zriadia Sieň slávy. Plány na jej vytvorenie oznámil vo štvrtok po zasadnutí exekutívy prezident UEFA Aleksander Čeferin.

slovakia

left justify in out

"Niekoľko nasledujúcich mesiacov budeme skúmať jednotlivé kritériá na vstup do Siene slávy. Sme si istí, že mnohí hráči, ktorí hrali v Európe a mali fantastickú kariéru, si v nej zaslúžia miesto," uviedol Čeferin. Ten zároveň prezradil, že tohtoročné ocenenie prezidenta UEFA dostane Francesco Totti, ktorý uplynulý víkend ukončil 25-ročnú kariéru v drese AS Rím.

 

Exekutíva UEFA rokovala aj o zavedení videorozhodcu. Na jeho implementáciu do praxe však stále neexistuje žiadna časová lehota. "Musíme počkať na výsledky testovania," uviedol riaditeľ súťaží UEFA Giorgio Marchetti. Na zavedenie videa opäť vyzval prezident Bayernu Mníchov Karl-Heinz Rummenigge, ktorého klub bol podľa neho poškodený vo štvrťfinále Ligy majstrov s Realom Madrid.

 

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) schválila použitie videorozhodcu na blížiacom sa Pohári konfederácií v Rusku. V nasledujúcej sezóne sa táto pomôcka bude testovať aj počas zápasov nemeckej Bundesligy.

 

Čeferin vo štvrtok zdôraznil, že UEFA bude presadzovať, aby sa MS v roku 2030 uskutočnili v Európe. Najbližší svetový šampionát síce privíta o rok Rusko, potom ale nasleduje Katar 2022 a v roku 2026 pravdepodobne bude elitu hostiť Severná Amerika. "V roku 2030 je na rade jednoznačne Európa," vyhlásil Čeferin. Ambíciu hostiť MS čo najskôr prezentovala v uplynulých týždňoch Čína.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies