Čeferin trvá na 16 miestenkách pre Európu na rozšírených MS

NETKY.SK • 27 Február 2017, 13:58 • 2 min
Čeferin trvá na 16 miestenkách pre Európu na rozšírených MS

Berlín - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin trvá na 16 miestenkách pre Európu v rozšírenom formáte majstrovstiev sveta, ktorý vstúpi do platnosti v roku 2026.

slovakia

left justify in out

Nový formát finálového turnaja MS prinesie rozšírenie o šestnásť tímov, z Európy sa v súčasnosti môže kvalifikovať trinásť. Čeferin tiež navrhol, aby bol v každej skupine len jeden európsky tím. "Šestnásť tímov a každý európsky v odlišnej skupine. Na tom trváme. Ak sa to neuskutoční, skomplikujeme veci," vyhlásil šéf UEFA podľa agentúry DPA.

 

Čeferin uviedol, že viacero národných asociácií navrhlo pre Európu ešte väčší počet miesteniek: "Myslím si, že toto je realistické. Ak by sme chceli polovicu miesteniek na MS, vyzeralo by to arogantne." O počte miesteniek pre jednotlivé konfederácie na MS 2026 rozhodne Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) na májovom kongrese v Bahrajne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona