Čedok mení majiteľa, kupuje ho poľská Itaka

NETKY.SK • 10 August 2016, 10:11 • 2 min
Čedok mení majiteľa, kupuje ho poľská Itaka

PRAHA - Čedok, najstaršia cestovná kancelária v Česku, mení majiteľa. Od doterajšieho vlastníka, americkej Odien Group, ju kupuje najväčšia poľská cestovná kancelária Itaka. Informoval o tom na svojej internetovej stránke český denník E15.

slovakia

left justify in out

Podľa zdrojov E15 sa cena pohybuje v stovkách miliónov korún a presiahla pol miliardy. Pritom keď v roku 2007 Odien do Čedoku vstupoval, médiá informovali o sume 1,4 miliardy Kč (51,8 milióna eur).

 

Čedok je najstaršia cestovná kancelária v Českej republike a podľa minuloročných tržieb je trojka na trhu. Prezident a spoluzakladateľ poľskej cestovnej kancelárie Itaka Mariusz Janczuk považuje Čedok za dobrú investíciu. "Čedok je najznámejšou značkou v oblasti cestovného ruchu v Českej republike a my sme číslo jedna v Poľsku," uviedol. "Pre Itaku je to dobrá investícia a súčasne veľká výzva," doplnil.

 

Zdroj E15 uvádza, že za akvizíciou stojí skupina medzinárodných investorov, ktorá si Itaku vybrala ako prostredníka. Podľa marketingového riaditeľa Čedoku Hynka Špinara však pôjde o strategické partnerstvo, ktoré Čedoku umožní rozšíriť ponuku. Bližšie informácie zatiaľ nie sú známe.

 

Odien uviedol, že predaj Čedoku je súčasťou jeho investičnej stratégie. Firma opúšťa trh cestovných kancelárií a zameria sa na investície do hotelov a hotelových rezortov.

 

Čedok pôsobí na českom trhu nepretržite od roku 1920. Jeho kupec, poľská cestovná kancelária Itaka, bola založená v roku 1989. Firma uvádza, že je od roku 2009 lídrom v oblasti cestovného ruchu v Poľsku. Vlani využilo služby Itaky vyše 607.000 klientov a jej obrat dosiahol 1,66 miliardy poľských zlotých (389,04 milióna eur).

 

(1 EUR = 27,027 CZK; 1 EUR = 4,2669 PLN)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona