Čechov spasil náhradník Škoda, tréner Vrba: Cenné víťazstvo

NETKY.SK • 4 September 2015, 12:40 • 2 min
Čechov spasil náhradník Škoda, tréner Vrba: Cenné víťazstvo

PLZEŇ - Českí futbalisti dosiahli prvé víťazstvo v kalendárnom roku 2015 a na ich radosť prišlo v pravý čas. Vo štvrtkovom súboji kvalifikácie EURO 2016 vydreli v Plzni proti Kazachstanu triumf 2:1, ktorý ich priblížil k účasti na finálovom turnaji ME vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Zverencom trénera Pavla Vrbu zahrali do karát aj ostatné výsledky vo vyrovnanej A-skupine. Holanďania prehrali doma s Islandom a Turecko iba remizovalo s Lotyšskom. "Priznám sa, že zvyšné výsledky v skupine nám urobili radosť. Vzhľadom na to, ako sa hralo inde, je naše dnešné víťazstvo veľmi cenné," citoval Vrbu po súboji s Kazachstanom webový portál idnes.cz.

 

Triumf nad outsiderom A-skupiny sa však nerodil ľahko. Vlani v Astane viedli Česi v polčase 2:0 a napokon pohodlne vyhrali 4:2. Vo štvrtok v Plzni sa však dlho nevedeli presadiť a v prvom dejstve dokonca dovolili súperovi, aby si vytvoril niekoľko sľubných príležitostí. Jednu z nich zúžitkoval v 21. minúte stopér Jurij Logvinenko, ktorý sa presadil vo vzduchu po presnom centri Baujrzhana Islamchana.

 

Trénerovi Vrbovi však vyšlo polčasové striedanie, keď nevýrazného Jiřího Skaláka vystriedal Milan Škoda. Útočník pražskej Slavie sa ukázal tým správnym žolíkom, keď dvoma gólmi v záverečnej štvrťhodine hry otočil skóre v prospech domácich. "Tento zápas bol určite najdôležitejší a najvydarenejší v mojej reprezentačnej kariére. Som veľmi rád, že som pomohol tímu k úspechu," vyznal sa Škoda. V nedeľu čaká Čechov duel v Lotyšsku. "V Rige musíme získať nejaké body a potom sa uvidí. Rozhodne sa to pre nás vyvíja veľmi dobre, je to ideálny scenár," dodal Škoda.

 

Ak Česi v Lotyšsku vyhrajú a v tabuľke tretie Holandsko nebude naplno bodovať v Turecku, Vrbovi zverenci si s istotou zabezpečia účasť na ME. "Chceme premeniť hneď prvý mečbal, aj keď je len hypotetický. Ani výhra v Lotyšsku nám ho zaistiť nemusí. Hlavne sa musíme sústrediť na náš zápas a potom uvidíme, na čo nám to bude stačiť," nechal sa počuť brankár ČR Petr Čech.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies