Čechov posilní Pastrňák, možno už proti Slovensku

NETKY.SK • 27 December 2015, 11:48 • 2 min
Čechov posilní Pastrňák, možno už proti Slovensku

HELSINKI - Českí hokejisti na majstrovstvách sveta do 20 rokov vo Fínsku získajú významnú posilu.

slovakia

left justify in out

Možno už na pondelkový zápas proti Slovensku bude k dispozícii útočník Bostonu v NHL David Pastrňák. Za normálnych okolností by na šampionát do 20 rokov necestoval, ale vývoj v NHL nahral českému tímu do kariet. Po októbrovom zranení a dlhej pauze potrebuje 19-ročný Pastrňák nabrať hernú prax. A šampionát vo Fínsku je vítanou príležitosťou.


"Davida uvoľnujeme na turnaj," uviedol generálny manažér Bostonu Don Sweeney, ktorého cituje server hokej.cz. Oznámil to počas sobotňajšieho zápasu proti Buffalu (prehra 3:6). "Davida púšťame na obmedzený čas, pokiaľ nedôjde k zraneniam v našom mužstve, ktoré by nás prinútili konať inak," dodal Sweeney. "Príchod elitného útočníka s ročníkom narodenia 1996 je pre ´dvadsiatku´´ výborná správa. Pastrňák znamená nielen posilnenie ofenzívy, ale aj veľké skúsenosti. Bude osobnosťou aj v kabíne," napísal server hokej.cz.


Súboj Slovákov a Čechov bude na MS do 20 rokov na programe v pondelok 28. decembra v helsinskej Hartwall Areene so začiatkom o 13.00 h.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies