Čechmánkovi pomôže pri riešení dlhov miliardár Ivo Valenta

NETKY.SK • 13 August 2014, 09:13 • 2 min
Čechmánkovi pomôže pri riešení dlhov miliardár Ivo Valenta

UHERSKÉ HRADIŠTE - Miliardár Ivo Valenta prostredníctvom svojej lotériovej spoločnosti pomôže českému hokejovému brankárovi Romanovi Čechmánkovi postaviť sa na nohy.

slovakia

left justify in out

Olympijský víťaz z Nagana si zlými investíciami najmä pri stavbe pivovaru a nákupe nehnuteľností narobil dlhy vo výške vyše 100 miliónov českých korún. Od Valentovej spoločnosti Synot dostane polovicu z tejto sumy, keďže milionár zainvestuje do dostavby pivovaru a rekonštrukcie bytovky na námestí v Holešove.

 

"V rozvoji regionálneho pivovaru vidíme veľký potenciál. Nevylučujeme, že pivovar časom predáme," povedala pre český denník Blesk hovorkyňa holdingu Synot Magda Pekařová. Firma podľa informácií denníka Sport vyplatí aj zaistených veriteľov sumou 36,7 milióna Kč. Celkovo bude výška investície 50 miliónov. Brankár však ostane dlžníkom (64 miliónov) vo vzťahu k ďalším subjektom i jeho hokejovým kamarátom Petrovi Čajánkovi či Miroslavovi Blaťákovi. Informácie zverejnil web iSport.cz. 

 

Čechmánek má za sebou pôsobenie v NHL, vo Švédsku, v Nemecku i bohatých českých hokejových kluboch.V zámorí chytal dnes 43-ročný rodák z bývalého Gottwaldova (terajší Zlín) za Philadelphiu a Los Angeles. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies