Čechmánek si narobil pri podnikaní miliónové dlhy

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 08:17 • 2 min
Čechmánek si narobil pri podnikaní miliónové dlhy

PRAHA - Súdnym vyhlásením úpadku skončilo podnikanie niekdajšieho českého hokejového brankára Romana Čechmánka - olympijského víťaza z Nagana 1998 a trojnásobného svetového šampióna z Viedne 1996, Lillehammeru 1999 a Petrohradu 2000.

slovakia

left justify in out

Bývalý vrcholový športovec si počas podnikania narobil značné dlhy a ocitol sa v nemilosti veriteľov. Údajne však disponuje majetkom, z ktorého môže uspokojiť ich požiadavky, vyplýva z informácií internetového serveru iDNES.cz. Čechmánek vlastní pivovar v Zlíne a bytový dom v Holešove. Firmám, ktoré pre neho odviedli prácu na nich, však dlhuje rádovo milióny Kč; neplatil už viac ako rok.

      

Vzhľadom na to, že šesťnásobný niekdajší majster Československa a ČR, neskôr hráč klubov NHL Philadelphia Flyers a Los Angeles Kings, neurobil nič, čo by naznačovalo jeho ochotu podlžnosti vyrovnať, veritelia podali návrh na insolvenciu a boli úspešní.
      

Insolvenčný správca Robert Steska podľa vlastných slov už podniká kroky vedúce k preskúmaniu pohľadávok a zisteniu objemu majetku dlžníka.
      

Na Čechmánkových problémoch nesie podľa jeho právneho zástupcu Petra Bernátka podiel aj fakt, že prišiel o 21 miliónov Kč, ktoré spreneveril trestne stíhaný advokát Milan Holomek, ktorému ich niekdajší hokejový brankár poskytol s cieľom zúročenia.
      

Podľa rovnakého zdroja však Čechmánkove aktíva činili na konci roka 2013 takmer 100 miliónov Kč, čo je podstatne viac, ako predstavujú jeho dlhy. Problémom je teraz však zákaz nakladať s majetkom, uložený v dôsledku otvorenia insolvenčného konania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona