Čecha Königa z tímu Bora-Hansgrohe nepustí koleno na Giro d´Italia

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 13:57 • 2 min
Čecha Königa z tímu Bora-Hansgrohe nepustí koleno na Giro d´Italia

NIEDERNDORF - Český cyklista Leopold König mal byť lídrom tímu Bora-Hansgrohe na stom ročníku Giro d´Italia (5.- 28. 5.), ale na štart ho nepustia problémy s kolenom.

slovakia

left justify in out

"Leo nemá v poriadku koleno a to je dôvod, prečo sa tento špecialista na celkovú klasifikácii v etapových pretekoch nezúčastní na Gire. Namiesto toho bude zbierať sily na štarty v druhej polovici sezóny," uvádza sa na webe nemeckého tímu Bora-Hansgrohe.

Podľa vedenia tímu, v ktorom pôsobia aj bratia Peter a Juraj Saganovci, Michael Kolář a Erik Baška, König môže trénovať iba so zníženou intenzitou. "Akonáhle zvýši zaťaženie, koleno ho začne bolieť. Náš lekársky tím po porade so športovými riaditeľmi teda prijal rozhodnutie, že pre pretekára bude v najbližšom čase najdôležitejší pokoj a dôkladné vyliečenie sa," tvrdí v tlačovej správe Bora-Hansgrohe.

"Robil som v posledných týždňoch maximum, aby som mohol štartovať na Gire. Trénoval som a dúfal, ale pri intervalových štartoch som pocítil permanentnú bolesť. Preto som sa rozhodol, že to nechám tak a sústredím sa na druhú časť sezóny," povedal Leopold König.

 

Dvadsaťdeväťročný univerzál má na konte umiestnenia v prvej desiatke celkového poradia na všetkých troch cyklistických Grand Tour. Na Vuelte 2013 bol deviaty, na Tour de France 2014 siedmy a na Giro d´Italia 2015 šiesty. Obliekal si vtedy dresy tímov NetApp (2011-2014) a Sky (2015-2016).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona