Čecha a Rakúšana v Líbyi uniesli džihádisti Islamského štátu

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 13:30 • 2 min
Čecha a Rakúšana v Líbyi uniesli džihádisti Islamského štátu

PRAHA - Rakúske ministerstvo zahraničia v pondelok pre Reuters potvrdilo, že českého a rakúskeho občana v Líbyi uniesla líbyjská odnož extrémistickej skupiny Islamský štát (IŠ).

slovakia

left justify in out

Pri piatkovom útoku bojovníkov IŠ na ropné pole Ghaní zajali celkovo deväť ľudí vrátane Čecha, Rakúšana, občana Bangladéša, Filipín a viacerých afrických krajín. "Vieme, že neboli zranení, keď ich odvážali," uviedlo rakúske ministerstvo vo vyhlásení. Česká diplomacia sa podľa Českej televízie snaží už tretí deň získať informácie o jej unesenom občanovi, pričom do Líbye už mieria českí diplomati. Praha v tejto veci spolupracuje s Rakúskom, ktoré má s únosmi určité skúsenosti . O pátraní po zmiznutom Čechovi už rokoval krízový štáb ministerstva zahraničia a bude o ňom mimoriadne rokovať aj vláda.

 

"Cieľom je získať maximum informácií, čo je pre nás teraz najzásadnejšie, aby sme vedeli, aké kroky môžeme podniknúť," povedala hovorkyňa ministerstva zahraničia Michaela Lagronová. Minister zahraničia Lubomír Zaorálek povedal, že diplomati majú za úlohu nadviazať priamy kontakt s osobami, ktoré pôsobia ako sprostredkovatelia v rokovaniach s islamistickými skupinami. České ministerstvo zároveň svojich občanov varovalo pred cestovaním do Líbye, ktorú nepokladá za bezpečnú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies