Cech vinárov láka na ochutnávku i turistický pochod

NETKY.SK • 3 Apríl 2015, 10:10 • 2 min
Cech vinárov láka na ochutnávku i turistický pochod

HLOHOVEC - Hlohovecký cech vinárov (HCV) prispeje v tomto roku do kalendára kultúrnych a spoločenských podujatí pre širokú verejnosť v meste. Po úspešnom Plese vinárov sa uskutoční podľa slov predsedu Pavla Tuturu už o niekoľko týždňov deviaty ročník májového Fraštackého putovania za vínom.

slovakia

left justify in out

"Hlohovec má hlboké korene v pestovaní vínnej révy, rozhodli sme sa preto, že zintenzívnime propagáciu vinárstva a zabudnutých tradícií. Každoročne táto akcia priláka viac ako tisíc milovníkov vína," uviedol Tutura. Účastníci okrem spoznávania vínneho moku putujú po rôznych pivniciach a ďalších zaujímavých priestoroch v meste. Na máj chystá cech tiež Púť k sv. Urbanovi spojenú s bohoslužbou a verejnú degustáciu i vyhodnotenie súťaže Víno Hlohovec 2015.

 

Zaujímavým spojením aktivít bude júnový turisticko-cyklistický pochod po vinohradoch na trase Hlohovec-Šintava a jesenný pochod spojený s festivalom hudby a programom na Fussmanovom dvore. V októbri chce cech vinárov prilákať Hlohovčanov na už 6. ročník varenia guľáša a vinársky rok by malo v novembri uzavrieť požehnanie mladých vín na starej hore.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona