Čech Veselý si pochvaľuje slovenského kouča Simona

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 17:13 • 2 min
Čech Veselý si pochvaľuje slovenského kouča Simona

PRAHA - Český tenista Jiří Veselý neľutuje, že v medzisezónnom období prešiel od kouča Jaroslava Navrátila k slovenskému trénerovi Ladislavovi Simonovi.

slovakia

left justify in out

"Povedal by som, že zmena plní účel. Moja hra sa určite zlepšila, je istejšia a zároveň som agresívnejší, dokážem lepšie kontrolovať rôzne herné situácie. Viem viac používať šablóny, ktoré mi možno predtým trochu chýbali, aby som urobil ten ďalší krôčik," povedal pre iDnes.cz 21-ročný ľavoruký 37. hráč svetového rebríčka ATP vo dvojhre Veselý. Do tohto ročníka vstúpil na 66. pozícii, medzičasom už bol aj v Top 35.

 

Veselý hneď v januári v Aucklande získal svoj premiérový singlový titul na hlavnej profesionálnej úrovni, odvtedy bol aj vo finále v Bukurešti. Pod jeho progresom je podpísaný aj slovenský kondičný kouč Jozef Ivanko, ktorý v minulosti dohliadal na túto zložku prípravy Petry Kvitovej.

 

Tridsaťdeväťročný Simon bol v minulosti napríklad trénerom Martiny Suchej, Dominiky Cibulkovej, Martina Kližana či Adriana Partla, čerstvejšie v rámci programu NTC viedol Norberta Gombosa, pomáhal Andrejovi Martinovi, pracoval aj s Jozefom Kovalíkom. V sezónach 2013 a 2014 pripravoval Lukáša Lacka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona