Čech odolával Španielom až do 87. min., Vrbu mrzeli nevyužité šance

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 11:05 • 2 min
Čech odolával Španielom až do 87. min., Vrbu mrzeli nevyužité šance

TOULOUSE - Dlho úspešne odolával ofenzívnym chúťkam španielskych futbalistov, ale nakoniec v 87. minúte inkasoval brankár Petr Čech jediný gól zápasu. Oporu českej reprezentácie mrzí, že jeho tím v úvodnom zápase na EURO 2016 nevydržal ustáť súperov tlak až do samého záveru.

slovakia

left justify in out

Čech čelil obrovskému náporu už od úvodu, ale po takmer celý priebeh duelu držal české šance na zisk minimálne bodu. "Teraz som sklamaný, pretože je to škoda. Donútili sme hrať až do poslednej chvíle Španielov ako o život, už totiž začínali byť nervózni. Veril som, že to dotiahneme. Majú proste obrovskú kvalitu, výborné individuality," citoval portál idnes.cz brankára Arsenalu Londýn. Aj napriek prehre však Čech vidí postupové šance svojho mužstva reálne: "Výhodou je, že sa dá postúpiť aj s troma bodmi z tretieho miesta. Máme na to dva zápasy, aby sme uhrali minimálne tri body. Dôležité bude možno aj skóre, takže vo finále to nie je taká tragédia."

 

Tréner ČR Pavel Vrba ľutoval po zápase nepremenené šance, ktoré si vytvorili jeho zverenci proti Španielom: "Bola to pre nás skúška ohňom. Vedeli sme, že narazíme na súpera, ktorý myslí na najvyššie pozície. Španieli boli samozrejme lepší, vytvorili si šance, viac držali loptu, o to viac mrzí, že sme dostali gól v samom závere. Je to škoda, lebo sme mali tri šance, čo sa proti Španielom nestáva každý deň. Hrali sme na hranici svojich možností, preto je škoda, že sme neudržali remízu, ktorá mohla byť odmenou za odvedenú robotu."

 

Španielskemu kormidelníkovi Vicentemu Del Bosquemu sa uľavilo, že jeho hráči dokázali v závere streliť rozhodujúci gól zápasu. Favorita vykúpila hlavička stopéra Gerarda Piqueho, ktorý v 87. minúte rozhodol o vydretom triumfe "La Furia Roja". "Dve veci sú dôležité - výhra a dominancia počas celého zápasu. Nenechali sme súpera ovládnuť hru. Uľavilo sa mi, pretože výhra je lepšia ako remíza. Naším cieľom je skončiť na prvom mieste," vyhlásil Del Bosque.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies