Čech Nezmar má politické ambície

NETKY.SK • 10 September 2013, 15:13 • 2 min
Čech Nezmar má politické ambície

LIBEREC - Športový riaditeľ českého prvoligového futbalového klubu Slovan Liberec Jan Nezmar sa chce presadiť na politickej scéne. Bývalý útočník, ktorý však nastupoval aj na poste stopéra, a držiteľ dvoch českých ligových titulov bude kandidovať v októbrových predčasných parlamentných voľbách ako líder kandidátky Strany práv občanov - zemanovcov v Libereckom kraji.

slovakia

left justify in out

"Je to pre mňa aj test, ako dlho človek môže zostať v politike. Sám som zvedavý, s politikou nemám žiadne skúsenosti. Je možné, že tam narazím," povedal pre spravodajský server www.iDnes.cz bývalý futbalista MFK Ružomberok a pridal aj dôvody svojho rozhodnutia: "Oslovili ma zástupcovia strany. Zemanovci sú na politickej scéne blízko stredu, čo mi vyhovuje, aj keď oni sa ťahajú skôr doľava. Úprimne povedané, nie so všetkým, čo majú vo volebnom programe, súhlasím. Vždy som bol pravicový volič. Ako vyštudovaný ekonóm mám na niektoré veci odlišné názory. Na druhej strane, ja som s tým zástupcov strany oboznámil a oni deklarovali, že budem môcť vyjadriť svoje myšlienky. Preto idem na kandidátku ako nestranník."

Tridsaťšesťročný rodák z Opavy pred ukončením profesionálnej hráčskej kariéry pôsobil v drese Liberca. Následne prešiel do štruktúr klubu ako funkcionár, v minulosti pôsobil aj v 1. FC Slovácko a jeho jediným zahraničným angažmánom bola zastávka v spomenutom Ružomberku. Za Liptákov nastúpil v 50 zápasoch a dal v nich úctyhodných 24 gólov. "Stále riešim s funkcionármi Slovana Liberec svoje prípadné ďalšie zotrvanie v klube. Logicky by asi nefungovalo, aby som pracoval vo futbale do takej miery ako dosiaľ. Dávalo by zmysel, keby som zostal v určitej pozícii, ale zároveň by sa doplnil výkonný aparát klubu," uzavrel Jan Nezmar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies