Čech má radosť zo 4. titulu s Chelsea, navštívi MS v hokeji

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 09:11 • 2 min
Čech má radosť zo 4. titulu s Chelsea, navštívi MS v hokeji

LONDÝN - Napriek tomu, že český futbalový brankár Petr Čech dostával v sezóne 2014/2015 v bránke svojho anglického zamestnávateľa FC Chelsea menej príležitostí ako po minulé roky, zapísal sa "zlatými písmenami" do histórie londýnskeho klubu.

slovakia

left justify in out

Trofej pre víťaza najvyššej anglickej futbalovej súťaže putuje do rúk hráčov FC Chelsea, ktorí v nedeľňajšom stretnutí 35. kola Premier League v domácom prostredí štadióna Stamford Bridge zvíťazili nad futbalistami iného londýnskeho mužstva Crystal Palace 1:0 a tri kolá pred koncom ročníka si definitívne zaistili zisk majstrovského primátu, piateho v klubovej histórii (predtým 1954/1955, 2004/2005, 2005/2006 a 2009/2010).

 

Tridsaťdvaročný rodák z Plzne Čech má na svojom konte štvrtý anglický titul s Chelsea, čo je dokonca o jeden viac, ako s Londýnčanmi dosiahol portugalský tréner mužstva José Mourinho. Dosiaľ posledný štvrtý totiž s tímom vybojoval Talian Carlo Ancelotti.

 

"Všetci sa tešíme. Pre niektorých chlapcov ide o prvý titul, takže je to pre nich niečo špeciálne. Je to nádherná odmena za celoročnú prácu. Oslavovať titul po 35 zápasoch je veľký úspech. Sezónu musíme hodnotiť ako úspešnú, pretože sme získali dve trofeje - okrem ligy aj Ligový pohár," vyhlásil Čech v rozhovore pre svoju oficiálnu stránku.

 

Hráči "The Blues" dostali po krátkych oslavách menšie voľno, ktoré Čech využil na návštevu svojej vlasti, ktorá v týchto dňoch žije svetovým šampionátom v ľadovom hokeji. "Na ihrisku sme trochu pooslavovali, ale pohár pre majstra nám odovzdajú až po poslednom domácom zápase so Sunderlandom. Spoluhráči určite niekam ešte pôjdu, ale ja sa vraciam domov do Česka. Musím si vybaviť nový pas, keďže ihneď po skončení tejto sezóny odlietame s Chelsea na turné do Austrálie. V pondelok zájdem na zápas našich hokejistov proti Kanade a v utorok sa vraciam späť do Londýna," prezradil Čech svoj najbližší program.

 

Niekdajší hráč Stade Rennes, Sparty Praha či Blšian odohral v aktuálnej sezóne v Premier League iba šesť stretnutí, v ostatných kryl chrbát Belgičanovi Thibaultovi Courtoisovi. "Odchytal som len šesť duelov, ale všetky sme vyhrali a v piatich som neinkasoval. Som rád, že som aspoň takýmto spôsobom pomohol k titulu a keď som dostal šancu, tak som nesklamal. Zápasov nebolo veľa, takže toto prvenstvo vnímam trochu inak ako tie predošlé," skonštatoval na záver 112-násobný český reprezentant.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies