Čech Hertl namiesto maturity na súboj s Bieloruskom

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 12:27 • 2 min
Čech Hertl namiesto maturity na súboj s Bieloruskom

ŠTOKHOLM - Český hokejový reprezentant Tomáš Hertl patrí k "benjamínkom" tímu, ktorý bude od piatka obhajovať na 77. majstrovstvách sveta vo švédskom Štokholme a fínskych Helsinkách svoj bronz z minuloročného šampionátu.

slovakia

left justify in out

Talentovaný 19-ročný útočník by mal v otvárací deň MS vykorčuľovať na ľad haly Globen vo švédskej metropole na úvodný súboj Česka s Bieloruskom.

Pôvodne mal mať 3. mája úplne iný program: sedieť za zeleným stolom pred maturitnou komisiou na Strednej odbornej škole stavebnej v Prahe. Ospravedlnenku a žiadosť o preloženie "skúšky dospelosti" na september mu napísal sám generálny manažér českej hokejovej reprezentácie Slavomír Lener. 

"V škole to zobrali, že nič sa nedá robiť. Snažím sa, aby som mal maturitu, ale že by mi to nejako išlo, to skôr nie. Je to pravý opak toho, čo robím na ľade," cituje český server idnes.cz Tomáša Hertla. 

Prvé dva ročníky na strednej škole absolvoval v laviciach, potom už ako hráč A-tímu Slavie Praha prešiel na individuálny študijný plán. "Chodil som na skúšky, niekedy po tréningu na konzultácie. Je to ťažké, keď mám ísť unavený ešte do školy," pokračoval hokejový študent. 

Sám seba charakterizoval ako priemerného žiaka. "Prospievam s trojkami, občas sa pritrafí štvorka. Ale mávam aj lepšie známky. Pracovať v oblasti dizajnu, niečo stavať - to by ma bavilo," uzatvára na www.idnes.cz Tomáš Hertl. Evidentne ho však čaká iná cesta. Už sa totiž o neho začali zaujímať kluby kanadsko-americkej NHL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona