Čečenský vodca Ramzan Kadyrov hrozí útokom na Poľsko

NETKY.SK • 26 Máj 2022, 09:44 • 2 min
Čečenský vodca Ramzan Kadyrov hrozí útokom na Poľsko

MINSK – Na sociálnej sieti Twitter o tom informoval bieloruský server Nexta, ktorý zdieľal videozáznam s vyjadreniami Kadyrova, a americký týždenník Newsweek.

slovakia

left justify in out

„Ukrajina je už uzavretá otázka. Mám záujem o Poľsko. Po Ukrajine, ak príde rozkaz, do šiestich sekúnd ukážeme, čoho sme schopní,“ vyhlásil vo videu spojenec ruského prezidenta, Kadyrov. Poliakom zároveň odkázal, aby si radšej „vzali späť svoje zbrane“. Poľsko je jednou z krajín, ktoré zásobujú zbraňami Ukrajinu, aby jej pomohli brániť sa pred ruskou inváziou, pripomína Newsweek.

 

img

 

Najnovšie vyjadrenia Kadyrova podčiarkujú obavy niektorých poľských predstaviteľov, podľa ktorých by Rusko mohlo v budúcnosti potenciálne zaútočiť na Poľsko. Čečenský vodca ďalej vo videu, ktoré malo v stredu vo večerných hodinách takmer 25 000 zhliadnutí, vyzval Poľsko, aby „oficiálne požiadalo o odpustenie za to, čo ste urobili nášmu veľvyslancovi“. Kadyrov očividne narážal na incident, ktorý sa odohral tento mesiac počas osláv Dňa víťazstva v Poľsku.

 

 

Ruského ambasádora v Poľsku, Sergeja Andrejeva, vtedy obliali červenou farbou a spolu so svojou delegáciou bol následne nútený podujatie opustiť, píše Newsweek. „Nebudeme to len tak ignorovať,“ vyhlásil vo videozázname Kadyrov. „Pamätajte na to,“ dodal. Týždenník pripomína, že nebolo bezprostredne jasné, kde a kedy bolo video nakrútené.

 

Možno vás zaujme: Nad Japonským morom preleteli americké stíhačky. Testovali aj novú raketu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona