Čečenský prezident Kadyrov chce svedčiť v prípade Nemcovovej vraždy

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 17:53 • 2 min
Čečenský prezident Kadyrov chce svedčiť v prípade Nemcovovej vraždy

MOSKVA - Čečenský prezident Ramzan Kadyrov je ochotný poskytnúť svedectvo v prípade vraždy ruského opozičného politika Borisa Nemcova.

slovakia

left justify in out

O jeho vypočutie požiadala Nemcovova rodina, keďže hlavný podozrivý je príslušníkom Kadyrovových bezpečnostných síl. Ruská prokuratúra obvinila z Nemcovovej vraždy Zaura Dadajeva, ktorý sa k činu najprv priznal, teraz však tvrdí, že k priznaniu ho prinútili pod nátlakom. Kadyrov, ktorý nedávno označil Dadajeva za "skutočného vlastenca a odvážneho vojaka", teraz vyhlásil, že ak ho uznajú vinným, mal by byť posadený na dlhé roky do väzenia. Zadržanie Dadajeva začiatkom marca vyvolalo napätie medzi Kadyrovom a Moskvou, teraz však čečenský líder uistil Rusko o svojej vernosti prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

 

Päťdesiatpäťročného Nemcova 27. februára zastrelili neznámi páchatelia v centre Moskvy, keď kráčal po moste cez rieku Moskva. Opozícia vraždu označuje za pomstu za kritiku Kremľa ako aj jeho odhodlanosť odhaľovať korupciu na vysokých miestach. Dni predtým, ako bol zavraždený, údajne pracoval na správe o vysielaní ruských vojakov do bojov na Ukrajinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona