Čečenský líder Ramzan Kadyrov zostáva vo funkcii!

NETKY.SK • 27 November 2017, 12:31 • 2 min
Čečenský líder Ramzan Kadyrov zostáva vo funkcii!

MOSKVA - Kremeľ v pondelok oznámil, že čečenský líder Ramzan Kadyrov zostane vo svojej funkcii aj napriek vyhláseniu, v ktorom avizoval, že je pripravený odstúpiť.

slovakia

left justify in out

"Ramzan naďalej zostáva vedúcim predstaviteľom republiky," povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra Reuters. V rozhovore odvysielanom v pondelok 41-ročný Kadyrov vyhlásil, že je pripravený odstúpiť, pričom o jeho nástupcovi by mal rozhodnúť Kremeľ.

 

Uviedol, že odstúpenie z funkcie bolo "jeho snom" a že by mohol navrhnúť niekoľkých kandidátov schopných prevziať jeho funkciu prezidenta. Kadyrov, otec 12 detí, ktorého záujmy siahajú od plnokrvných koní po zápasenie a box, je kritikmi obviňovaný z porušovania ľudských práv i tvrdých politických vyhlásení, ktoré dostali Kremeľ do rozpakov.

 

Bývalý islamistický povstalec vedie Čečensko od roku 2007 a vlani v marci ho ruský prezident Vladimir Putin poveril pokračovaním vo funkcii, no súčasne varoval, že v jeho prevažne moslimskom regióne musia byť prísne dodržiavané ruské zákony.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies