Čečenský líder Kadyrov hovorí o ochote odstúpiť zo svojho postu

NETKY.SK • 28 Február 2016, 10:49 • 2 min
Čečenský líder Kadyrov hovorí o ochote odstúpiť zo svojho postu

MOSKVA - Najvyšší predstaviteľ ruskej Čečenskej republiky Ramzan Kadyrov vyhlásil, že je ochotný odísť zo svojho postu, keď sa začiatkom apríla skončí jeho funkčné obdobie. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kadyrov v televíznom vystúpení povedal, že "vedenie krajiny musí nájsť iného človeka, aby nebolo moje meno využívané proti mojim ľuďom".

 

Ruskí liberálni opoziční aktivisti obvinili Kadyrova z účasti na vražde popredného kritika Kremľa Borisa Nemcova, ku ktorej došlo pred rokom. Kadyrov takéto obvinenia odmietol.

 

Ruský prezident Vladimir Putin sa spoliehal na Kadyrova pri stabilizácii Čečenska po dvoch separatistických vojnách v kaukazskej republike, v dôsledku čoho čečenský líder fakticky nepodlieha federálnej kontrole, píše AP.

 

Bezpríkladnými privilégiami a vzdornými spôsobmi si podľa nej Kadyrov získal početných nepriateľov v ruských bezpečnostných zložkách, ktorých predstavitelia požadovali jeho odvolanie.

 

Vražda Nemcova zvýšila tlak na Kadyrova, pretože podozrivým atentátnikom je príslušník jeho bezpečnostných síl. V súvislosti s prípadom čelia obvineniam aj ďalší štyria Čečeni. Zatiaľ však nie je jasné, kto si vraždu objednal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies