Čečenec plánoval teroristický útok: Pri kontrole sa odpálil a zabil štyroch policajtov!

NETKY.SK • 6 Október 2014, 09:20 • 2 min
Čečenec plánoval teroristický útok: Pri kontrole sa odpálil a zabil štyroch policajtov!

GROZNYJ - Štyroch policajtov zabili dnes samovražedný atentátnik, ktorý sa odpálil v čečenskej metropole Groznyj. Oznámila to dnes televízia RT s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo počas osláv dňa mesta Groznyj, ktorý je súčasne dňom narodením čečenského prokremeľského vodcu Ramzana Kadyrova. Pri explózii prišli o život štyria policajti, ktorí s detektorom kovov kontrolovali ľudí prichádzajúcich na slávnostný koncert. Ďalší štyria príslušníci polície utrpeli zranenia.
     

"Policajti obsluhujúci detektory kovov pri vstupe do koncertnej sály si všimli podozrivého mladého muža. Keď sa rozhodli preveriť, muž sa vyhodil do vzduchu," objasnil predstaviteľ polície pre agentúru RIA Novosti. Podľa správ lokálnych médií atentátnik výbuch prežil, čo však nebolo potvrdené z oficiálnych zdrojov. Údajne ide o miestneho obyvateľa, ktorého totožnosť nebola zverejnená. 
      

Okolie koncertnej sály v Groznom po útoku uzavreli bezpečnostné kordóny. Ruský minister vnútra Vladimir Kolokoľcev zabitých policajtov posmrtne vyznamenal za to, že "zastavili teroristov a nedovolili im dostať sa na miesto, kde sa malo konať verejné podujatie". 
      

Odporcovia kritizujú čečenského prezidenta Kadyrova za autoritatívne spôsoby vládnutia a tvrdé zásahy voči oponentom. Za jeho vlády však Čečensko zažíva obdobie relatívneho pokoja a k samovražedných útokom tam v posledných rokoch dochádza len výnimočne. 

 

Video nie je vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies