CDU a SPD sa dohodli na treťom kole rokovaní vo štvrtok

NETKY.SK • 15 Október 2013, 09:20 • 2 min
CDU a SPD sa dohodli na treťom kole rokovaní vo štvrtok

BERLÍN - Konzervatívci nemeckej spolkovej kancelárky Angely Merkelovej a sociálni demokrati (SPD) sa na sondážnych rokovaniach v pondelok večer v Berlíne dohodli, že sa stretnú vo štvrtok na treťom kole prieskumných rozhovorov o možnosti vytvorenia koaličnej vlády. Agentúru Reuters o tom informovali stranícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Kancelárka potrebuje nájsť koaličného partnera pre svoje tretie funkčné obdobie po tom, ako jej konzervatívci síce vyhrali septembrové parlamentné voľby, ale tesne nezískali absolútnu väčšinu. Dnes sa na druhom kole sondážnych rozhovorov stretne so Zelenými, najpravdepodobnejšou alternatívou je však veľká koalícia konzervatívnych strán CDU/CSU s SPD, ktorá skončila vo voľbách na druhom mieste.

Kresťanskodemokratická únia (CDU) kancelárky Angely Merkelovej jednoznačne zvíťazila v parlamentných voľbách z 22. septembra, avšak jej doterajší koaličný partner, liberáli z FDP, sa po prvý raz v histórii nedostal do Spolkového snemu (Bundestag), takže pokračovanie doterajšej koalície nie je možné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies