CBA zatvára niektoré predajne a prepúšťa ľudí

NETKY.SK • 24 November 2014, 17:49 • 2 min
CBA zatvára niektoré predajne a prepúšťa ľudí

BRATISLAVA - Maloobchodná sieť CBA Slovakia zatvára niektoré obchody a znižuje tiež počet zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Hovorí pritom o komplikujúcej sa situácii na maloobchodnom trhu s tlakom na ceny pri rastúcich celkových nákladoch predajcov. Za poklesom počtu zamestnancov je podľa spoločnosti aj komplikovaná legislatíva. Informuje o tom CBA Slovakia v tlačovej správe.

 

"V tomto roku pracujeme s menšou skupinou obchodov o 16 a niekoľko prevádzok, ktoré nedosahujú stanovené obraty, uzavrieme ešte do konca roka 2014. Napriek tomu predpokladáme dosiahnutie obratu na rovnakej úrovni ako v minulom roku,“ uvádza viceprezident CBA Slovakia Vladimír Kocúrek. Aktuálny počet interných zamestnancov spoločnosti aj z dôvodov uzavretia prevádzok a komplikovanej legislatívy poklesol z 2 477 na 2 321. Sieť potravín CBA Slovakia v súčasnosti zahŕňa 350 maloobchodných prevádzok po celom území Slovenska. 

 

Predstavitelia spoločnosti pritom hovoria o neustále sa zvyšujúcej byrokratickej a administratívnej záťaži. V tomto roku pribúdajú ďalšie zmeny, ktoré priamo alebo nepriamo podľa nich podnikanie v maloobchode komplikujú. "Spomeňme len zbytočné označovanie pečených a dopečených výrobkov, zverejňovanie tabúľ s dodávateľmi, novelu zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Ďalej od decembra podľa nariadenia EÚ musí mať obchodník všetky povinné údaje z etikety výrobku aj v elektronickej podobe, ak ich predáva cez internet. Od 1. januára 2015 budú musieť všetky pokladnice umožňovať on-line pripojenie s informačnými systémami finančnej správy a čakajú nás ďalšie zmeny v daňových zákonoch,“ sumarizuje Kocúrek. 

 

Napriek tomu však podľa tlačovej správy spoločnosti pozerá jej manažment do budúcnosti s optimizmom. "Ambíciou je vylepšiť pozíciu CBA Slovakia v desiatke najúspešnejších maloobchodníkov na Slovensku," píše sa v správe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies