Cazeneuve navrhol vytvorenie jednotky na boj proti falošnej identite

NETKY.SK • 25 Marec 2016, 11:24 • 2 min
Cazeneuve navrhol vytvorenie jednotky na boj proti falošnej identite

BRUSEL - Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve navrhuje vytvorenie pracovnej jednotky na pomoc pri boji proti falošnej identite. Ministrov návrh v reakcii na bruselské teroristické útoky zaznel popri stretnutí rezortných šéfov spravodlivosti a bezpečnosti krajín EÚ, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cazeneuve v Bruseli vyzval na razantnejšie opatrenia, keďže teroristická organizácia Islamský štát (IS), ktorá sa k bruselským útokom prihlásila, produkuje falošné cestovné doklady. Mnoho podozrivých osôb spájaných s týmito tragickými udalosťami, ako aj novembrovými útokmi v Paríži, používalo nepravú totožnosť.


Francúzsky minister doplnil, že bezpečnostné orgány musia byť zjednotené aj v oblasti boja proti pašovaniu ľudí, ktoré Cazeneuve označil za "jednu z hlavných príčin súčasného vývoja terorizmu".


V dôsledku bombových útokov, ktoré si vyžiadali viac než 30 mŕtvych a vyše 300 zranených, zostane bruselské letisko mimo prevádzky najmenej do pondelka. Predĺžený veľkonočný víkend je pritom jedným z najrušnejších období roka, keď toto letisko zvyčajne odbaví denne zhruba 600 letov a 60.000 cestujúcich.


Nedeľa bude šiestym po sebe idúcim dňom bez letovej prevádzky bruselského letiska. Letecké spoločnosti preto vypracovali alternatívne plány so zámerom znížiť dôsledky zrušenia letov pre svojich pasažierov na minimum.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona