Cazeneuve: Do Francúzska nebolo od 13. novembra vpustených takmer 1000 ľudí

NETKY.SK • 28 November 2015, 15:20 • 2 min
Cazeneuve: Do Francúzska nebolo od 13. novembra vpustených takmer 1000 ľudí

ŠTRASBURG - Od posilnenia hraničných kontrol, zavedeného 13. novembra len niekoľko hodín pred útokmi v Paríži z dôvodu blížiaceho sa klimatického summitu OSN, nebolo na územie Francúzska vpustených takmer 1000 ľudí, ktorí by mohli predstavovať riziko pre verejný poriadok a bezpečnosť krajiny.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve počas návštevy Štrasburgu.

 

Na hraniciach je momentálne nasadených takmer 15.000 policajtov, colníkov a príslušníkov žandarmérie, uviedol ďalej Cazeneuve. Cieľom posilnených kontrol je umožniť príslušným orgánom zvýšiť bezpečnosť v súvislosti s klimatickým summitom, ktorý sa začne v pondelok na parížskom predmestí Le Bourget, a tiež čeliť vysokej úrovni hrozby nových teroristických útokov.

 

Len niekoľko hodín po sprísnení hraničných kontrol uskutočnili extrémisti na viacerých miestach francúzskej metropoly sériu útokov, pričom zabili 130 ľudí. Francúzska vláda následne vyhlásila v krajine výnimočný stav. Zvýšená kontrola hraníc podľa nej potrvá dovtedy, kým bude hrozba terorizmu vysoká.

 

Na otvorení summitu OSN sa očakáva množstvo vysokopostavených politikov z celého sveta. Zúčastniť by sa ho malo celkom okolo 40.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies