Cazeneuve: Británia má morálnu povinnosť prijať detských migrantov z Calais

NETKY.SK • 10 Október 2016, 13:10 • 2 min
Cazeneuve: Británia má morálnu povinnosť prijať detských migrantov z Calais

PARÍŽ - Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve dnes vyhlásil, že Británia má "morálnu povinnosť" prijať všetky deti s rodinnými putami v Spojenom kráľovstve, ktoré žijú v pohraničnom utečeneckom tábore v meste Calais na francúzskej strane Lamanšského prielivu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cazeneuve sa tak vyjadril pre rozhlasovú stanicu RTL pred stretnutím so svojou britskou rezortnou kolegyňou Amber Ruddovou v Londýne. Francúzsky minister uviedol, že "seriózne žiada Spojené kráľovstvo, aby si splnilo morálnu povinnosť" a prijalo "niekoľko stoviek osamelých neplnoletých osôb, ktoré majú rodinu v Británii".

 

Londýnske stretnutie bude riešiť uzatvorenie tábora podobného slumu vo francúzskom prístavnom meste Calais, ktorý sa stal ohniskom migračnej krízy v Európe. Tisíce migrantov utekajúcich pred vojnou a utrpením v krajinách ako Sýria, Irak či Afganistan dorazili do Calais v nádeji, že sa im podarí dostať do Británie a začať tam nový život.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies