Čavušoglu: Správa európskych pozorovateľov je nepresná a predpojatá

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 15:35 • 2 min
Čavušoglu: Správa európskych pozorovateľov je nepresná a predpojatá

ISTANBUL - Európski volební pozorovatelia by nemali zasahovať do vnútornej politiky Turecka, povedal dnes podľa agentúry DPA turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na správu pozorovateľov z Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZRE), podľa ktorých referendum o ústavných zmenách prebehlo za nerovnakých podmienok a nebolo v súlade s medzinárodnými štandardmi.

 

Správa pozorovateľov podľa Čavušogla obsahuje viacero chýb, pričom minister sa domnieva, že pozorovatelia ich spravili zámerne.

 

"Správa OBSE nie je hodnoverná, keďže ich postrehom chýba objektivita a sú extrémne neúplné," povedal dnes Čavušoglu podľa agentúry Reuters na tlačovej konferencii v Ankare.

 

Čavušoglu dodal, že správa je nepresná a odhaľuje "nevedomosť" pozorovateľov, ktorých obvinil z toho, že do Turecka prišli s predpojatými názormi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies