Čavušoglu: Kurdi by sa nemali zapojiť do operácií proti IS

NETKY.SK • 27 September 2016, 16:03 • 2 min
Čavušoglu: Kurdi by sa nemali zapojiť do operácií proti IS

ANKARA - Medzinárodná koalícia potrebuje stratégiu, aby porazila extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS), ale bez účasti kurdských povstalcov, ktorých Turecko pokladá za teroristickú skupinu. Vyhlásil to dnes turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu.

slovakia

left justify in out

Čavušoglu na dnešnej tlačovej konferencii odvysielanej v televízii vyjadril presvedčenie, že začlenenie sýrskych kurdských milícií do operácie zameranej na oslobodenie mesta Rakka od Islamského štátu ohrozí budúcnosť Sýrie.

 

Minister zahraničných vecí uviedol, že v meste Manbidž (asi 30 kilometrov západne od rieky Eufrat) je ešte stále vyše 200 sýrskych kurdských bojovníkov, napriek sľubom amerických lídrov, že sa stiahnu východne od Eufratu. Čavušoglu položil otázku: "Ak nedokážete poslať vyše 200 z nich naspäť, ako im budete môcť dôverovať na iných miestach?"

 

Čavušoglu poskytol vyjadrenia na spoločnej tlačovej konferencii s britským ministrom zahraničných vecí Borisom Johnsonom v tureckej metropole Ankara.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies