Čavušoglu kritizoval nemenované krajiny za pokus ovplyvniť referendum

NETKY.SK • 16 Apríl 2017, 10:55 • 2 min
Čavušoglu kritizoval nemenované krajiny za pokus ovplyvniť referendum

ISTANBUL - Turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu kritizoval dnes nemenované krajiny za pokus ovplyvniť prebiehajúce historické referendum o posilnení právomocí hlavy štátu.

slovakia

left justify in out

Čavušoglu po odvolení v provincii Antalya pred novinármi vyhlásil, že niekto "zo zahraničia sa pokúšal hovoriť tureckému národu, čo má robiť... Dnes ale rozhodne náš národ".

 

Turecký minister nespresnil, o kom sa zmieňuje. Agentúra AP ale pripomenula, že Turecko má napäté vzťahy s niektorými európskymi krajinami, najmä Nemeckom a Holandskom.

 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan označil obe tieto krajiny za nacistické, pretože nedovolili tureckým ministrom agitovať na svojom území za referendum.

 

Turecký premiér Binali Yildirim po odvolení v provincii Izmir novinárom povedal, že "bez ohľadu na výsledok ho budeme brať s veľkou úctou. Rozhodnutie nášho národa je najkrajším rozhodnutím". Dav prítomný vo volebnej miestnosti odmenil Yildirima skandovaním: "Turecko je na teba hrdé."

 

Agentúra AP oslovila niekoľkých ľudí pred volebnými miestnosťami v Istanbule.

 

"Sme tu preto, aby sme povedali 'nie' pre našu krajinu, pre naše deti a vnúčatá," uviedol bývalý daňový úradník Murtaza Ali Turgut.

 

"Nechcem nastúpiť do autobusu, ktorý nemá brzdy. Systém jedného muža je práve takýto," povedal Husnu Yahsi, ďalší z voličov.

 

"Áno, áno, áno! Náš vodca je pre nás darom od Boha. Vždy ho budeme podporovať. Dobre vládne," zdôraznil zas stúpenec reforiem Mualla Sengul.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies